April 29

Vaknade upp imorse och trodde att jag hade all tid i världen. Som jag alltid verkar tro numera. Plockar fram mobilen och upptäcker att klockan är en timma mer än väntat. Lagom till att jag borde åka mot tåget till Boston sitter jag och klappar på katten i pjamas. Så på med kläderna samtidigt som jag fixar sminket i högsta hugg och iväg till tåget med en jäkla fart. Hann jag? Erkänn ni tror jag ska säga nej? Jag hann! OCH jag hann betala för parkeringen lagom till att tåget rullade in.
-
Väl inne i stan träffade jag Nicole på stationen som precis kommit tillbaka från New York. Vi satte oss och åt frukost i Boston Common och hon berättade ikapp om allt jag missat under helgen. Hade varit gött om jag kunnat säga att jag sparade pengar på att stanna hemma, men nu gjorde jag ju inte det tack vare min lilla shoppingrunda igår. Efter ett tag kom Linda och slog sig ner också innan hon och jag åkte vidare mot Harvard Square i Camebridge.
-
På vägen dit fick jag åka buss för första gången här i Boston. Om man bortser från bussen till NYC. Tunnelbanan var avstängd, så istället gick det ersättningsbussar mellan hållplatserna. Framme i Camebridge gick vi in på Starbucks för att spendera ytterligare några dollar på kaffe innan vi gick in på Harvard Universitys campus. Linda gav mig en guidad tur med allt hon kom ihåg, vilket mer eller mindre var vilken av byggnaderna som var kyrkan, haha. Jag tycker fortfarande det är jättekonstigt att vem som helst kan gå in och sätta sig på skolornas bänkar, gräsmattor, matsalar osv. I Sverige reagerade man direkt på om någon inte hörde hemma på skolan. Iallafall där jag gick. Men här är det iprincip bara utomstående människor som går runt och kollar. Inte för att jag inte tackar och bockar, det är väldigt kul att få se.
-
När vi var klara där inne tog vi en runda runt om Camebridge för att titta i lite affärer. Jag lyckades hålla fingrarna i styr denna gången. Petade lite på en Harvardtröja, men jag får faktiskt ha gått där innan jag köper en. Ska ju med största sannorlikhet ta en engelskakurs där i höst. Dör fortfarande när jag tänker på det, eftersom alla säger att man blir överöst med läxor. Perfekt för en pluggmänniska som jag själv. Kommer utsätta mig för inget liv på tre månader. Ser inte glädjen i det hela.
-
Linda drog med mig in i en sportaffär där hon fick köpt sig ett par spinningbyxor och sedan gick vi tillbaka in på Harvard för att äta pannkakor som hon gjort och tagit med sig. Hennes smakade bra mycket bättre än vad mina brukar göra. Dags att börja öva. Sedan var det dags att börja dra sig tillbaka mot Boston, där vi satte oss på Dunkin' Donuts innan vi delade på oss och åkte hemåt. Kändes himla bra att komma hem till en bil utan böterlapp på rutan.
-
image description
På trappan inne på Harvards campus
-
image description
-
image description
En liten del av campuset

April 28

Ibland går det inte så bra för ekonomin. Idag var en sådan dag. När jag vaknat upp hos Linda imorse och vi gjort oss redo begav vi oss till ett mall i Natick. Big mistake. Köpte ena grejen efter den andra och vipps så var $300 borta. HEHE. Nu blir det varken shopping eller mat ute på ett bra tag. Tur att mamma och pappa kommer på onsdag, så att dom kan hålla mig borta från allt sådant. Efter 89 dagar här är det nu bara FYRA dagar kvar innan jag får se dom igen. Sjukt.
-
Innan vi lämnade mallet hann jag inse hur många påsar jag faktiskt höll i handen. Gick igenom vad jag hade och bestlutade mig för att lämna tillbaka ett par jättejättefina skor. Sörjer fortfarande. Jag som stått stadigt med hälarna på marken lite väl länge fick för mig att köpa ett par skyhöga, svarta, högklackade sådana. Men tillslut var det bara att inse att jag aldrig kommer bli längre än mina 165 centimeter, så nu är skorna inte längre mina även om dom finns med i tankarna.
-
Klockan fyra vände vi tillbaka hem till Linda som skulle jobba. Jag stannade kvar ett tag och käkade lite innan jag också begav mig hem för att jobba kväll. Lagade middag till ungarna och satte dom framför Scoby Doo innan det var läggdags. Efter en kvarts läsande sover dom nu sedan några timmar tillbaka. Jobbigt det är att jobba ibland.
-
image description
Linda i mallet

Friday

Har precis lagt Rachel i soffan för ett nap. Alla gosedjur och alla dockor skulle hon ha med sig. Eftersom hon har fler än bara några stycken så det tog sin tid, men nu ligger hon och sover iallafall. Själv sitter jag i köket och äter mango bland alla blöta UNO-kort som hade ramlat ner i hundens vattenskål. Med tanke på hur mosiga dom var lär dom ha simmat runt ett bra tag. Lilla hunden måste varit hungrig.
-
Ikväll ska jag till Linda och spela laser tag med två av hennes tyska vänner. Ska bli kul att få se nya ansikten igen. Tycker det är lite synd att livet här blev till vardag så himla fort. Visst att det känns bra att veta vad man sysslar med, men jag hade hoppats på att nykänslan skulle hållt i sig lite längre. Hur som haver så ska det bli jäkligt roligt att spela igen. Hoppas mina talanger sitter kvar, så jag får följa med en utklassad Linda hem efteråt och inte en segrande. Jag menar, det är ju aldrig kul att förlora.
-
På au pair-mötet igår var det inte bara vaser man fick måla, utan man kunde välja på allt från spargrisar till muggar. Själv gav jag mig an en liten skål. Jag och måla är en fruktansvärt dålig kombination. Känner min jämlik med mitt femåriga värdbarn på den fronten. Inte för att hon målar dåligt, utan för att jag inte har utvecklat mina kunskaper på den fronten sedan jag var i hennes ålder. Så med inga som helst förhoppningar tog jag med mig ett par mallar som jag fyllde i. Helt plötsligt var skålen väldigt rosa, vilket inte riktigt var tanken. Men nu har jag iallafall något att lägga mitt godis i.
-
image description

April 26

image description

-

Ikväll är det dags för au pair-möte igen. Ska köra bort till Walpole och måla vaser om jag förstått det hela rätt. Haha, hoppas att det är roligare än det låter. Ska bli trevligt att träffa lilla gruppen igen, då man bara ser dom flesta en gång i månaden.

-
Just nu sitter jag på Rachels karate, som slutar om lite mindre än 10 minuter. Efteråt ska vi åka och köpa mat på Wendy's, innan vi hämtar hunden på hunddagiset, för att köra vidare till Bens skola. Dom anordnar nämligen bingokväll ikväll, så jag och min värdmamma avlöser varann där.
-
Eftersom Rachel går i skola längre på torsdagar hade jag långledigt. Satt ute och solade i säkert två timmar medans tvättmaskinen tvättade mina lakan. Nu ligger dom ihopknycklade på min säng eftersom jag aldrig orkade bädda. Slipper jag bli sysslolös ikväll.

The 99 Restaurant

image description
-
image description
-
Påbörjar detta inlägg med 3% av batteriet kvar på datorn. Kom hem från restaurangen nyss, som visade sig vara mina värdbarns favorit. The 99. Där väntade till vår överraskning även Amanda. Åt och åt och åt i flera timmar och avslutade med fetaste efterrätten. Alla fyra delade på en och samma dessert. Så man får göra här, då allt kommer i enorma storlekar. Inte konstigt att folk är feta. Kommer aldrig glömma 10 liters-hinken med smörade popcorn som vi fick på bion förra månaden.
-
Nu går datorn på övertid och så även jag. Dags att sova om jag ska orka vakna upp imorgon. Tvättning står på schemat, så det är vad morgondagen kommer ägnas åt. Kul va? Säger som Mikaela. Min framtid ser inte så mörk ut längre. Här står jag minsann och fixar både lunch och middag fyra dagar i veckan och tvättar kläder, inte bara mina egna utan även två barns. Det hade man inte kunnat tro för tre månader sedan.

TJENIS

image description
-
Idag fixade min snälla snälla värdmamma så att jag fick vara ledig hela dagen. Skulle egentligen kört Ben till fotbollen nu på eftermiddagen, men han åkte med sin kompis istället. Inte för att det skulle vara så himla jobbigt att köra bil i några minuter fram och tillbaka, men det är ju väldigt mycket skönare att vara helt ledig måste jag säga.
-
I förmiddags ringde Nicole och vet ni vad? Nu har vi bokat boende i Chicago! Mitt i downtown blev det. 500 kronor per hövve (som pappa brukar säga) för två nätter. Inte alls illa för lilla plånboken. Bara jobbigaste biten kvar nu. Hitta bra och billiga flygbiljetter till sex personer. Mannen i himlen, hjälp oss.
-
Vid lunch åkte jag till Braintree för att käka med Audrey, en tjej från Frankrike. Hon var väldigt trevlig och min värdmamma var oerhört glad över att hon inte var svensk. Hehe, svårt att slita sig från sina mellanmjölkskompisar. Speciellt nu när fina Nadja flyttat till Kalifornien. Audrey och jag skulle tydligen varit i samma LCC-grupp om vi inte hade bytt, vilket betyder att vi borde bo relativt nära varann.
-
Om ett tag kommer Olivia hit och så ska vi åka bort till Bridgewater för att äta middag med Marina. Som har varit i Florida en vecka. Hatar henne. Tydligen finns det en bra restaurang i närheten av henne och jag hade inga invändningar. Ska äta en fet köttbit med pommes.

Sunday

Jag lovade mig själv att jag skulle börja betala för parkeringen vid tåget när jag fick min sjätte böter. Idag var dagen kommen. Möttes av en dyblöt lapp på vindrutan när jag hoppade av tåget. Så blöt att jag inte fick ner den i brevlådan och där med inte heller kunde betala. Jag som trodde att jag skulle kunna överlista böterfolket en regning söndag som denna, men tydligen inte.
-
Efter frukosten imorse hoppade jag på tåget mot Boston. Halvvägs in blev det ändrade planer, så en bitter Alex fortsatte mot Newton för att träffa Linda och hennes vän Celia istället. Visade sig att Celia var från Göteborg och hade gått på ett gymnasium som bara ligger 5 minuter från mitt gamla. Världen är liten ibland. Vi satt på Starbucks i någon timma innan vi åkte vidare och käkade sushi. Lika god som igår, men hälften så billig. Det är alltså inte värt att åka till Providence om det är vad man vill äta.
-
Imorgon väntar början av en ny jobbvecka, där jag äntligen får återgå till mitt gamla vanliga schema igen. Känns helt awesome, då spring breaken verkligen sög ut krafterna enda in till benet. Blir dans, tennis och baseball efter vartannat och någonstans där emellan ska jag hinna med att betala min torkade böter också. Tydligen ska Ben ha screen free vecka i skolan, vilket betyder ingen iPad/iPhone/TV or whatsoever på sju dagar. Haha, stackarn kommer gå under. Nu ska jag äta solrosfrön och titta på ett avsnitt av Gossip Girl innan det är läggdags.
-
image description
Mina nya fina solglasögon. Blev inte något av paren jag letat som en galning efter, utan en modell jag aldrig sett innan. Why not liksom.

Providence, Rhode Island

En timma försenat rullade tåget in på stationen. På något vis lyckades en mindre glad Linda övertala tågvärden att vi skulle slippa betala för biljetterna. Vet inte hur det gick till, men gick gjorde det. Så en gratis resa ner till min fjärde stat fick oss på väldigt mycket bättre humör. Sitta och vänta på en bänk i över en timma en lördag blir man liksom inte speciellt lycklig av.
-
Resan tog ungefär 40 minuter, vilket var bra mycket kortare än vi båda räknat med. Väl i Providence gick vi till Panera Bread och köpte bagels med cream cheese till frukost. Sedan gick vi vidare in i mallet som låg precis bredvid och tittade i affärer. Efter ett tag där inne bestämde jag att vi skulle promenera bort till Brown University som låg ca 20 minuter från downtown. Det var innan jag visste att det låg allra längst upp på en hög, hög kulle. Träning för resten av året. Otroligt nog hittade vi rätt direkt. Jag var inställd på att det skulle ta över en timma, med tanke på hur det brukar gå när jag ska någonstans.
-
Vi gick in på skolans campus, men fick inte se mycket mer än framsidan av det. Pågick en konsert på baksidan, så allt var inhägnat och det stod vakter överallt. Väldigt synd tyckte jag, men vi hade det bra på andra sidan huset med. Satt där på gräsmattan ett tag med massa studenter innan vi gick tillbaka till downtown igen. Jag fick köpt mig en klänning och ett par Ray Bans. Efter för många timmar där gick vi till en jättefin restaurang och köpte minsta jävla sushibitarna för $12 var. Men goda var dom.
-
När klockan blev 7 gick vi till tågstationen igen och åkte tillbaka mot Boston. Tågvärden var så långsam med att kolla biljetter, så precis när han kom fram till oss var det dags för honom att öppna dörrarna och för mig att hoppa av. Behövde alltså inte betala ett enda cent för min tur och retur-resa till Providence. Så kan det gå när man har flyt.
-
Linda utanför Providence City Hall
-
Frukost på Panera Bread
-
Kanalen
-
Utsikten från Browns konstskola
-
-
-
Utanför Brown University
-
-
Baksidan av campus där konserten pågick
-
Hittade en babe inne på Macy's
-
-
Sushirestaurangen

On our way

Just nu sitter jag med Linda på tågstationen och väntar på ett 50 minuter försenat tåg till Providence. Ringde nummerupplysningen för att bli kopplad till South Stations huvudkontor och fråga vart dom har gjort av tåget. När jag klagat klart frågar människan i andra sidan luren varför Boston Police Department skulle veta vart mitt tåg var. Ja men tack så mycket nummerupplysingen.
-

 

April 19

image description
-
Efter jobbet idag åkte jag till IKEA för att träffa Olivia. Hon käkade middag och jag tittade på. Ovanligt, då det enda jag gör här är att äta. Fick med mig lingon- och jordgubbssylt, två paket köttbullar och godis. Lakritsen är tillbaka i lager igen, så jag passade på att köpa tre paket. Slipper jag bli stammis där. När vi betalat allt gick vi till cafét och köpte bullar och frozen youghurt i mjukglassform. Var tvugna att smaka på bullarna innan kameran grävdes upp ur väskan, haha.
-
Imorgon efter jobbet ska jag åka och plocka upp Linda vid tågstationen. På lördag åker vi nämligen till Rhode Island för att utforska Providence. Tänkte inkräkta på Seth och Summers college från The O.C, Brown University. Har även fått höra att det finns en jättefin hamn med massa stora hus man borde se. Och min värdmamma tipsade självklart om ett shoppingcenter. Har någon av er varit där tar jag gärna emot tips på vad som borde ses och göras.

April 18

BOSTON CELTICS SEGRADE MED 102-98! Var sådan sjuk stämning hela matchen. Alla dansade för fullt och skrek sönder sina halsar. Själva basketen var väl sådär att titta på. Blev mål i nästan var enda anfall, så det var mest lika dant hela tiden. Men det var ändå väldigt roligt att vara där. Hellre många mål än inga mål liksom.
-
Nu har jag sagt hejdå till Nicole och sitter på tunnelbanan påväg hem. Har en bra bit kvar, så det lär inte bli speciellt mycket sömn inatt. Perfekt när 11 timmars jobb väntar imorgon. Får passa på att napa med Rachel.
-

-

image description

 

April 17

image description
-
Ibland blir jag tveksam till om jag verkligen flyttade till norra USA. Jag menar, sommarvärme i både mars och april? Igår tog sig termometern en bit över 30-strecket, vilket betydde varmare än både Kalifornien och Florida. Idag låg det på strax under 30. Inte nog med det så var poolkillen här under dagen och öppnade poolen! WEHO. Var så jävla redo att dyka i, men tydligen måste kemikalierna härda i några dagar först. Annars kanske man fräter sönder eller blir grön.
-
Igår var första dagen av den fasansfulla vacation weeken. Stängda skolor och inga sporter. Vilket betyder jobb från morgon till kväll. Imorse kom våran granne över och lekte här i några timmar. Rachel opererades ju i fredags, men henne går det minsann ingen nöd på. Lika glad som alltid. Så konstigt då min granne i Sverige gjorde samma operation och inte kunde äta på två veckor.
-
Ben är anmäld till en golfkurs veckan ut, så när klockan närmade sig halv 11 hoppade vi in i bilen och åkte dit. Efteråt skulle han på playdate, så jag släppte av honom där innan jag åkte hem med Rachel och napade på soffan. Man borde verkligen alltid sova middag. Bästa som finns. När vi vaknat igen åkte vi tillbaka för att plocka upp Ben och så lekte dom medans jag lagade tacos. Med en micro som vägrade samarbeta. Slutade med att jag tvingades värma skalen på ett galler ovanpå spisen. Alltid är det något.
-
Imorgon kväll ska jag se mitt livs första basketmatch med Nicole. Boston Celtics vs Orlando Magic står på schemat. Med tanke på hur billiga biljetterna var tror jag oddsen väger över rätt tungt på vår sida. Hade varit fett tråkigt om Celtics skulle förlora. Håll era tummar.

New York City

Fredag den trettonde levde sig verkligen ut till sitt yttre. Mikaelas buss till South Station kom försent, så vi missade bussen till New York. Dock hade vi tur i oturen, då det kom en ny buss bara några minuter efter att våran åkt. Kineserna på bussbolaget var snälla och lät oss åka med den istället. Resan tog ca 5 timmar, istället för 4, eftersom vi var långt ifrån dom enda påväg till NY.
-
Väl framme fick vi tag på en taxi som tog oss från China Town till lägenheten. Taxin tog även Mikaelas mobil, med alla nummer vi behövde till folk vi skulle träffa där. Självklart var taxin long gone när vi upptäckte det. Efter några minuters terroriserande svarade äntligen taxichauffören och kom tillbaka med telefonen. Snäll.
-
Med mobilen i behåll tog vi våra feta väskor  och gick över gatan för att köpa tacos. Där blev blev vi uppmötta Herman och gick till lägenheten. En rätt så liten en, men det fanns ändå gott om plats för alla fyra. Dessutom låg den bara tre blocks från Central Park, så det fanns minsann inte mycket att klaga på. Efter att vi ätit gjorde vi oss i ordning för kvällen och tog en taxi till en nattklubb vid namn Griffin. Rebecca tog en senare buss till NYC, så henne mötte vi upp först där. Inne på klubben hängde det kristallkronor i taket och folk dansade på soffor gjorda av läder. Hade en sjukt rolig kväll!
-
När vi vaknade upp på lördagen beställde vi hem en pizza för 140 kronor och åt den till frukost. Ja men ta mina pengar bara. Förvånades av 20 grader och sol när vi öppnade altandörren till bakgården. Denna dag var tänkt som shoppingdag, men efter att ha sett för många avsnitt av Gossip Girl ville jag gå över Brooklyn Bridge först. Så vi drog på oss lite kläder och tog tunnelbanan dit. Herman agerade personlig tour guide, då han jobbat med det tidigare. Väl över på andra sidan satte vi oss vid en strand, där vi hamnade mitt i ett bröllop. Mitt första, haha. Varför gifta sig helt centralt framför massa människor man inte känner?
-
Rätt som det var hade Brooklyn stulit fyra timmar av dagen, så istället för att gå tog vi tunnelbanan till SoHo och åt lunch. Rebecca hade glömt kvar sin väska på Griffin och Herman skulle iväg, så jag och Mikaela vinkade av dom och begav oss ut på egna shoppingäventyr. Fick köpt mina vita Converse, som inte fanns här i min storlek och även en tröja från älskade Top Shop. Det suger verkligen att vi inte har det i Boston. Sedan tog vi oss på något sätt tillbaka till tunnelbanestationen utan några större problem och åkte till lägenheten. Hängde lite där innan det var dags att göra oss iordning för ännu en utekväll.
-
Började på Griffin även denna kväll och åkte sedan vidare till ett annat ställe vid namn 1 OAK. I den enorma taxin dit satt massa andra svenska tjejer som också följde med. Fick höra att båda dessa klubbar ofta var invaderade av kändisar, men jag såg minsann inte en enda. Dansade där i några timmar och när solen gått upp tog vi taxin tillbaka hem och åt upp sista bitarna av pizzan. Sedan somnade jag, Mikaela och Rebecca på hög i soffan.
-
Efter 4 timmars sömn vaknade jag upp pigg som en nötkärna. Vet inte när det hände senast, om det någonsin hänt. Tillslut vaknade Mikaela också och så kollade vi på TV innan dom andra vaknade. Rebecca skulle med en tidig buss, så hon begav sig av med sitt pick och pack när vi andra gick till Subway för att köpa frukost. Sedan gick vi tillbaka till lägenheten för att packa ner sista sakerna och trycka ihop resväskan. Herman skulle iväg till jobbet, så jag och Mikaela lämnades ensamma i den stora staden för andra gången. Gick våra tre blocks ner till Central Park där vi gick runt ett tag innan vi slog oss ner på en gräsmatta och åt kakor.
-
När det var dags att gå mot tunnelbanan insåg vi att jag virrat bort oss till fel sida parken. Tog oss en jäkla tid att komma tillbaka till tunnelbanan som skulle ta oss till bussarna i China Town. Vi har helt inställda på att få ta taxi hela vägen och stressa ihjäl chauffören. Men väl ute ur parken insåg vi att vi hade tid ändå. Tunnelbanan tog ca en halvtimma + några minuter till eftersom China Town-hållplatsen självklart var avstängd. Efter en lördag med flyt behövde vi ju en söndag fylld med motgångar. Fick åka enda bort till Brooklyn Bridge och ta en taxi där ifrån. Kostade dock inte mycket mer än $5. Överkommligt. Gick in i en liten butik och köpte chips, sedan rullade bussen tillbaka till Boston in på hållplatsen. Jag älskar New York.
-
Mikaela i taxin från China Town
-
Brooklyn Bridge
-
Herman, Rebecca, jag och Mikaela
-
NYC
-
En mangoklubba jag köpte i ett stånd på bron
-
Brooklyn Bridge
-
I Converse-affären
-
Mikaela och jag i Central Park
-
Central Park
-
På vår lilla kak-picknick
-
Från parken
-
Central Park

Alive

Nu är jag tillbaka i Boston efter en sjukt rolig weekend i New York. Har ytterligare en timma att döda på stationen innan tåget hem kommer. Ska bli så skönt att få sova i en säng efter två nätter på en soffa med Mikaela.
-

April 13

Det går så bra för mig hela tiden. När jag packat klart kändes det som om jag glömt hälften, så jag gick igenom hela rummet för att försöka komma på vad. Tog lite för lång tid. När jag kom fram till tågstationen var parkeringen smockfull. På helger brukar det stå en 3-4 bilar där, men idag var det vardag ja. Om jag ändå tänkt på det.
-
När jag väl hittat en ledig ruta skulle jag betala parkeringen för första gången, eftersom jag inte vill ha tre böterlappar på rutan när jag kommer tillbaka på söndag. Man får nämligen inte parkera där över natten och man kan inte betala för flera dagar i sträck.
-
Samtidigt som jag trycker i sista myntet vrider jag på huvudet och inser att tåget har rullat in. Och inte på det vanliga tracket, utan det som är på andra sidan bron. PANIK. Så där sprang jag, med tre väskor i högsta hugg. Upp för tre trappor, över bron, för att inse att alla redan hoppat på. "WAIT!" skrek jag då så högt jag kunde och dom väntade. Ner för dom sista tre trapporna, sedan runt och upp på perongen, för att kasta mig på tåget.
-
Här sitter jag nu. Död och anfådd efter ruchen. Mikaela missade sin buss till Boston, men nu är hon påväg hon med. Bara att hoppas på att hon är i tid till New York-bussen.

April 12

image description
-
Nu är klockan över 11 PM och såhär långt har jag kommit med New York-packningen. Beslutsångesten tog över, så väskan förblev tom. Vill ha med mig så lite som möjligt, men samtidigt inte. Är ju kul att ha valmöjligheter. Som tur är jobbar jag bara morgon imorgon, så lämnar packningen tills då. Är en oerhört bra sista minuten-packare ska ni veta.
-
Lägenheten som vi flyttar in i över helgen ligger mitt på Manhattan. Upper East Side för att vara mer exakt. Jag och Mikaela ska bo där med en till tjej här ifrån som heter Rebecka. Ska bli så jävla kul!
-
När jag hoppar på tåget imorgon lägger sig Rachel på operationsbordet för att operera bort sina mandlar. Hon har fått leva som en prinsessa idag bland all skitmat, eftersom hon bara kommer kunna äta/dricka flytande saker ett tag framöver. Och glass då. Hon var överlycklig när hon berättade att hon kommer få glass till både frukost, lunch, middag och snacks en dag. Lilla snuttan, hoppas hon kommer undan lindrigt.

Onsdag

image description
-
Ikväll var jag på South Shore Plaza med Olivia. Planen var att hon skulle shoppa och jag titta på. Men en middag ledde till en frozen youghurt, som sedan ledde till en väska. $40 fattigare åkte jag hem igen.
-
Jobbade inte mycket mer än min en och en halv timma på morgonen idag heller. Har det bra den här veckan. Tvättade massa kläder efter att jag släppt av Rachel i skolan, sedan plockade jag upp henne igen när hon slutade och lämnade över resten av dagen till min värdmamma. Då min bil har en spik i däcket fick jag dessutom cruisa runt i BMWn hela morgonen. Min värdpappa har teorier om att spiken sitter i däcket just för att jag vill köra hans bil istället. Who knows, kanske spikade i den igår natt.
-
Var inbjuden till en teddybear picnic i Bens skola som började klockan 2, men var så trött att det kändes smartare att stanna hemma och sova. Tills min värdmamma började läska mig med brownies och hemmagjord vispgrädde. Sova vs Brownies, inget svårt val. Bens klass hade satt ihop en liten show där dom uppträdde med sånger om nallebjörnar. Är glad att jag följde med, för dom var så söta.
-
Efter picknicken fick jag skjuts hem för att napa. Fick sällskap av katten och sov i två timmar. Nu ska jag betala bussbiljetterna till NYC, sedan är det dags för sängen igen, utan katten. Godnatt.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA!

image description

Just Leave An Open Door

Jobbig arbetsdag jag hade idag. Jobbade 1,5 timma på morgonen och 2,5 timmar på eftermiddagen. Helt okej överkommligt så att säga. När jag körde till skolan imorse lyste en varningslampa på instrumentpanelen som jag aldrig sett tidigare. Och då har jag ändå sett rätt många med tanke på att min bil hatar mig och långsamt faller samman. Vad var det för lampa då? Jo, för lite luft i ett däck. Troligtvis har jag fått punktering på ena framdäcket. WEHO. Förhoppningsvis har inte all luft pyst ut tills imorgon iallafall. Då blir det jobbigt.
-
Var duktig och tvättade lakan på min lediga tid, men timmarna bara flög iväg. Lakanen och Skype var det enda jag hann med. 7 timmar kändes som 1. Vipps var det dags att plocka upp Rachel och köra till karaten. Med mitt punkterade däck. Så länge den inte går på fälgarna så. Gjorde en hjälteräddning i bilens ära påväg från karaten också. Insåg att tutan skulle behövas höjas några decibel, då bilen som inte klarade av att titta bakåt när han backade, även var döv. Men tillslut sjunk det in att han kanske skulle stanna och vända sig om när jag tutat en si sådär 300 gånger. Med typ 5 cm till godo till min bil körde han tillbaka in på sin parkeringsplats med svansen mellan benen. Ingen skada skedd.
-
Igår hade vi den hysteriska sportdagen igen. Dans direkt efter skolan, hem för att vända och plocka upp Ben i skolan för att köra honom till tennisen. Sedan direkt där ifrån till baseballen. Dom är duktiga mina små barn. På kvällen kom Julie och Olivia över och åt upp mina nyttiga chips.
-
Avslutar det lille inlägget med roooliga nyheter. JAG OCH MIKKAN ÅKER TILL NEW YORK CITY PÅ FREDAG! Efter mycket hotel- och hostelletande blev vi erbjudna gratis sovplatser. That makes it. $30 tur och retur har vi råd med båda två.
Om tre dagar är vi tillbaka här igen:
-
-
-

Easter

I detta land firar man påsk på påskdagen, inte aftonen. Easter bunnyn hade dock lämnat två korgar till ungarna på lördagsmorgonen. I söndags var vi inbjudna på middag till min värdpappas pappas exfru. Förstod aldrig om det faktiskt var väldigt lustigt, eller om det bara var jag som tyckte det. I vilket fall som helst träffade jag en stor del av min värdpappas släkt där och vi fick jättegod mat. Och cola. Rachel hittade nya vänner och Ben hade kul med pojkarna som var där.
-
Efter middagen hjälpte jag till att gömma godisfyllda ägg ute i trädgården som barnen sedan fick leta reda på. Mycket roligt när alla letade efter sista ägget och sprang förbi det hela tiden, trots att det låg helt synligt mitt i rabatten.
-
När vi kom in i huset igen var det dags för dessert. Självklart fick jag för mig att testa alla olika sorters kakor, bakelser glassar osv igen. Behöver jag säga mer? Rullade där ifrån. Hela vägen till Olivias slott där jag hängde i några timmar innan jag åkte hem och dog i min säng efter en låååååååång helg.
-
image description

Saturday

I lördags kravlade jag mig upp ur sängen klockan tio och gjorde frukost. Eftersom min värdfamilj vaknar runt 7-halv 8 även på helger var dom long gone. Grävde lite i kyl och frys innan jag bestämde mig för toastad våffla och apelsinejuice. Visst har jag väl alltid tyckt om apelsinjuice, men jäklar vad gott det var. Har börjat sukta efter väldigt oväntade saker senaste tiden. Efter frukosten gick jag upp och gjorde mig iordning för att åka mot Boston. När jag kom ner igen hade Grammy gjort tagit fram lite färdkost till mig, så jag hoppade in i bilen med en cola, pajkakan och en peanut butter and jelly sandwish. Den sistnämda hamnade tragiskt nog till största delen i knät.
-
På vägen till Cape Cod insåg jag att min bil har farthållare och eftersom det nästan bara är motorvägar hem behövde jag inte göra mycket mer än att vrida på ratten då och då. Morgonen räddad.
-
Mötte upp Olivia vid tåget och så åkte vi tillsammans in till Boston, som visade upp sig från sin allra bästa sida. Det pågick en aminemässa där inne, så det kryllade av folk utklädda till sience fiction-figurer överallt. Gick upp och ner mellan butikerna på Newbury Street innan det var dags att äta lunch. Vi slog oss ner på Cheesecake Factory tillsammans med Mikaela och Emma. Smällde i mig ytterligare en cheesecake. Efter några timmar där gick vi tillbaka till Newbury Street och shoppade fram till klockan halv 11. Fantastiskt att affärerna kan vara öppna så länge.
-
När vi hoppade av tåget hade vi båda fått varsin fin liten parkeringsböter på vindrutan. Min tredje. Dags att börja betala snart kanske? Fick åka och växla lite pengar på en bensinmack för att kunna betala och sedan åkte vi hemåt. Även denna gång kom jag hem med tömd plån, utan kom hem med ett par mintgröna jeans, en tshirt och virkade shorts.
-
image description
På Cheesecake Factory
-
image description
Fina animegubbarna
-
image description
Satt ett band och spelade nere vid tunnelbanan. Grym skylt tyckte jag

Pass Over

Tidigt i fredags morse bar det av mot Cape Cod med min värdpappa och ungarna. Köpte take out-frukost på Dunkin' Donuts och släppte av pappan på sitt kontor som låg på vägen till sommarhuset. Då en av lamporna på min bil ännu en gång gått sönder passade vi på att lämna in den på verkstaden bredvid kontoret och fick en liten rundtur under tiden. När bilen var klar tog vi en sväng förbi ett bageri för att köpa med oss en paj. När jag hör paj tänker jag mat. Här tänker man kaka. Så en Chocolate Chip Pie (kaka) var vad som följde med oss till huset.
-
I flera veckor hade Ben sett fram emot att träffa sin 14-åriga vän Julian, som bor i grannhuset. Väl där upptäckte han till sin förskräckelse att huset stod tomt. Han sprang över och knackade på dörren fyra-fem gånger under loppet av en timma. Men ingen Julian. När vi dödat lite tid åkte vi vidare mot Childrens Museum. Lägligt nog fanns där en magiker som trollade fram allt från kaniner till små ljus ur öronen. Ben var fast, men Rachel ville hellre leka café och tvinga in mig i små, små tunnlar som inte alls var gjorda för människor i min storlek.
-
Efter ett par timmar där inne var det dags för lunch, så vi åkte vidare till kidsens favoritrestaurang. The 99. Där finns dom typiska amerikanska båsen med röda soffor. På vägen var vi såklart tvugna att köra förbi huset igen för att bekräfta oss om att Julian verkligen inte var hemma. Käkade en Cesar som vanligt, medans ungarna skulle ha Mac and Cheese och Buttered Pasta. Inget kött här inte.
-
När vi kom tillbaka till huset var Grammy där, min värdmammas mamma. Vi, barnen och hundarna tog en liten promenad i skogen längs floden som flöt utanför huset innan hon tog över och jag dök in i duschen. Lagom till att jag var klar kom mina värdföräldrar och så bar det av mot Pass Over-firandet.
-
Innan middagen skulle alla läsa varsina verser ur en judisk bok, Haggadah, som bland annat berättar lite om historian bakom hela grejen. Jag gav mig an en vers och det var lite som att läsa grekiska. Alla ord var på fin fin förvrängd engelska och den enda som faktiskt förstod vad som lästes var mannen som hostade middagen. Så emellanåt pausade han för att förklara vad som sagts. Då passade man även på att knapra på matzahbrödet som låg på tallriken. Då och då skulle man även äta av lite andra saker, som jag tyvärr inte riktigt vet vad det var. Vi gjorde en förkortad version av det hela, då det tar ca 3 timmar att göra sedern fullt ut. Vem orkar vänta så länge på att få äta?
-
När det var dags för maten serverades det först en äggsoppa, endast gjord på ägg, vatten och salt. Less is more? Sedan var det dags för Mazah Ball-soppan. Till den åt man även av brödet. Smakade mestadels mjöl. Då dessa två bara var förätter låg middagen fortfarande på lur. Jag fick dumt nog för mig att jag skulle testa allt, så jag hade största tallriken. Mer mat än min värdpappa, mer mat än barnens kusin. Blev till och med lovad pengar om jag kunde äta upp allt, haha. Gick där ifrån proppmätt med en omkrets på 20 cm mer än vanligt.
-
image description
Innan jag läste ur Haggahdan

Påväg till Boston

The Cheesecake Factory

image description
-
Nyss hemkommen från Cheesecaken. Efter två månader har jag kommit fram till att White Chocolate Rasberry Truffel är min favorit. Smakar himla bra. Argentinaren var jättetrevlig, men hon ska rematcha så vet inte om jag får se så mycket mer av henne.
-
Imorgon ska vi till Cape Cod för att fira Pass Over. En judisk högtid som Google vet väldigt mycket mer om än vad jag gör. Åker med barnen redan klockan 7 AM, så jag lär somna på motorvägen. Hoppas den är rak. Ska ta med dom till Childrens Museum och hoppas på att tiden går fort fram till att mina värdföräldrar också kommer ner.
-
På kvällen ska vi käka middag med hela tjocka släkten. Min värdmamma förvanade mig om att jag kommer tycka större delen av maten är konstig. Hur känner hon mig så väl? Efteråt sover jag över en natt som det ser ut nu och åker direkt där ifrån till Boston på lördag morgon. Ska ta Olivia på en liten rundtur. Typ längs med Newbury Street. Och bränna lite mer pengar.

April 5

Gissa vad jag gjorde idag? Dammsög min bil. Nu känner jag mig klar med livet.
-
Amanda rullade in på garageinfarten lagom till att jag var klar. Fördrev lite tid med Gossip Girl innan vi åkte mot Bertucci's för lunch. Beställde pizza och efter en liten stund kom Olivia också. Satt där i över två timmar, så vi hann med en cheescake också. Måste fylla på magsäcken efter löprundan jag tog igår.
-
När Amanda åkte hemåt tog jag och Olivia bilen över till Marshalls, där jag inte hann vara i längre än 5 minuter. Hämtade Rachel i skolan, åkte hem och nu sitter jag på karaten.
-
Ikväll ska jag träffa Amanda och hennes vän från Argentina på Cheesecake Factory för att äta cheesecake nummer två. Den på Bertucci's hade konstig konsistens. Måste ha en till.
-

image description

Söta rullatortanter

April 4


image description
-
Det gick himla bra för mig idag. Hade grävt ner mig om det inte vore för det fina vädret. Efter 45 minuter på Starbucks åkte jag tillbaka till Rachels skola för att plocka upp henne. Nej, då är det ytterligare 45 minuter kvar av hennes skoldag. Jaha? Tillbaka till Cobbs Corner, som är vårt lilla centrum, för att döda resten av tiden inne på Marshalls. Lyckades komma ut med alla pengar i behåll. 10 poäng till Alex. Hittade dock ett par jättefina skor som jag måste åka tillbaka och kika på.
-
Annars då? Dagen kom då jag invigde mina nya jympadojjor. Väl värda sina $40. Skakade om fettet riktigt ordentligt genom att springa lite. Efter middagen drog Ben med mig ut för att leka tag, så där sprang jag runt på mina rangliga mjölksyreben. Han kom undan flera gånger. Har aldrig hänt förut.
-
Imorgon ska jag luncha med Amanda och Olivia. Amanda kommer hit någon gång vid 11-tiden och sedan får vi se vart det bär av. Förhoppningsvis lyckas jag tvinga med Marina till Cheesecake Factory på kvällen, för jag är sugen på cheesecake. Nu väntar sängen. Godnatt.

Paket

Börjar bli lite bortskämd med paket här borta. Idag damp ännu ett ner i brevlådan. Från mamma och pappa. I paketet låg min röda klänning som jag saknat lite, cykelbyxor, påskgodis i ett platt påskägg, lösgodis och Veckorevyn. Var inte igår jag såg en svensk tidning alltså. Sorry för den kassa bildkvalitén.
-
image description

Mobilblogg

Nu är våren tillbaka i Boston. Satt ute på altanen och vek tvätt i shorts innan det var dags att plocka upp Rachel i skolan. Tydligen hade hon en extra class idag och slutar 45 minuter senare än vanligt, så nu sitter jag på Starbucks och dricker min kära White Chocolate Mocha. Den är god den där.

-

 

April 3

Idag var ännu en av mina inte allra ljusaste dagar. Började jobba lite efter fyra och körde Rachel till karaten. I vanliga fall är jag ju ledig på tisdagar, men nu i några veckor framöver krockar två sporter. Så då gör jag en sådan ansträngande insats som att köra till antingen karaten eller fotbollen. Idag vart det karaten. När träningen var slut åkte vi förbi Wendy's för att köpa hamburgare. Tänkte vara smart och spara oss lite tid, så jag körde genom drive thrun. Åt fel håll. Tyvärr var Rachel var några sekunder för långsam med att påpeka det, så jag fick ett litet pinsamt ögonblick där med luckan på fel sida bilen. Backade tillbaka, körde in från rätt håll och låtsades som om ingenting hänt. Fick dock en liten "I saw you"-hint av killen i sista luckan. HEHE, sa jag då och körde där ifrån på en millisekund.
-
Efter karaten släppte jag av Rachel på Bens baseball. Ja, baseball direkt efter fotbollen. Man ska träna alla sporter. Stannade kvar och tittade en liten stund innan Klaudia ringde och sa att hon var påväg hem till mig. Vi kollade några avsnitt av Gossip Girl och längre än så kom jag inte med mitt liv den här dagen. Imorgon ska jag tvinga mig ut på en power walk medans tvättmaskinen snurrar. Även om min hals käkar upp mig inifrån. Promise.
-
image description
Baseballplanen

Paket

Har haft full rulle hela helgen, så jag har inte hunnit visa och tacka för paketet jag fick i lördags. Låg på köksbordet när jag kom hem, och i det fanns en påse.. LÖSGODIS! Även ett litet kort och en fin teckning. Paketet var från min kusin och hennes familj. Tack igen Linda!
-

April 2

Idag var dagen då jag fixade ett avloppsstopp för första gången. Förhoppningsvis även sista gången. Tänker inte gå in på några smaskiga detaljer, utan ville mer bara dela med mig av hur händig jag är. Låter er fantasi få avgöra hur äckligt det var.
-
Idag var även dans- och tennisdag för mina ungar. Körde direkt från Rachels skola till dansen, sedan hann vi vara hemma en kvart innan det var dags att plocka upp Ben och hans vän i skolan för att köra till tennisen. På vägen dit åker man förbi ett stall, med massa fina hästar i hagen. Blir ju inte lite sugen på att rida när jag ser dom. Saknar mina små pollar.
-
När jag slutat jobbet åkte jag till Walpole för att plocka upp Olivia, en nyinflyttad svensk tjej. När jag svängde in på hennes gata svimmade jag. Alla hus var stora som slott. Jag tycker ändå att många av husen på min gata är stora, men i jämförelse med husen där är mina grannhus sommarstugor. Det är sådana kontraster i områderna här, tillskillnad från i Sverige. Istället för att ha fina och fula områden har dom områden med fina och fula hus blandat. Så fort man svängde ut från Olivias gata var ju husen normalstora igen. I mitt område ligger dom fina och mindre fina husen helt huller om buller.
-
Jag och Olivia bestämde oss för att åka och äta på Chili's. Jag nöjde mig dock med en brownie, eftersom jag lagade middag innan jag lämnade huset. Spaghetti och kalkon försökte jag trycka i ungarna. Kalkonen var äcklig. Blev inte så mycket bilder på gårdagens inköp som jag sa att jag skulle visa idag. Får bli imorgon istället. Är ledig fram till någonstans runt 3.30 PM, så jag ska försöka inviga en utav mina nya ägodelar. Nämligen träningsskorna. Innan det är dags att skjutsa Rachel till karaten.
-
image description

The Weekend

I lördags tog jag tåget till Boston för att träffa Nadja och Ilse, en tjej från Mexico. Jag och mina kära fördomar har fått för oss att vi vet exakt hur alla sydamerikaner är. Men Ilse visade mig något helt annat. Där dyker hon upp och beter sig precis som vilken svensk som helst. Förutom att hon pratade engelska då. Bra engelska dessutom. Inte för att det skulle vara fel om hon var på något annat sätt, men ni förstår. Svårt att umgås med folk man inte har något gemensamt med.
-
Dom kom och hämtade upp mig vid tunnelbanan, eftersom jag har lokalsinne som en guldfisk. Gick till Apple Storen och köpte ny plast till min telefon. Min förra var smutsig och hade blivit missfärgad = jag hade en gul, sketen iPhone. Sedan gick vi och käkade lunch på Cheesecake Factory. Jag har inte ätit annat än skitmat denna veckan, så varför inte fortsätta? När vi var klara googlade jag fram en biograf och så tog vi våra ben och gick till... bam bam bam, tunnelbanan som låg 10 meter bort. Efter massa tjat från min sida lyckades jag övertala dom åka istället för att gå. Är lite lat.
-
Köpte biljetter till The Hunger Games och den var SÅ OTROLIGT BRA. Alla måste se den. Alla. Var nervös och satt som på nålar genom hela fimlen. Oj, vad det kommer ta lång tid innan något toppar den. För er som inte vet handlar den kort och gott om barn som tvingas slåss mot varann tills det bara är en överlevande kvar.
-
Efter bion tog jag och Nadja en rush mot tåget genom halva Boston. Inte så lat längre va? När vi äntligen fick tag på en taxi insåg vi att vi redan hade missat det. Så, strandade i Boston i 3 timmar. Inte alls så roligt som man kan tänka sig. Vad gör man när alla butiker har stängt och man som 19-åring här är detsamma som en 16-åring i Sverige? 2 år för liten. Man hittar en bar, ger vakten lite ledsna puppy eyes, går in och käkar kakor och dricker mjölk. PARTY. Sedan glömmer man lämna snälla servitrisen några dollar i dricks när man i allt virr inser att tiden flög iväg och det är var dags att vandra vidare mot nästa tåg. Kan ju säga att vi somnade omedel bums när vi kom hem.
-
Imorse kravlade vi oss upp ur sängen och segade tills det var dags att åka till tåget för att plocka upp Nicole och hennes bror. Sedan bar det av mot outleten. Den farliga outleten. Marina kom i sin bil, så henne träffade vi först där. Gick runt ett par timmar och sedan gjorde vi ett litet avbrott för att åka till en svensk butik som låg 10 minuter bort. Bra gjort. Köpte Marabou Schweizernöt (I like), Wasa knäckebröd, Tukrisk Peppar och lite annan lakrits för 250 kronor. Ta betalt visste dom hur man gjorde minsann. Men det var mer än värt. Sedan åkte vi tillbaka och spenderade lite mer pengar. Tömde två av 3 konton som jag har. WEHO. Är nu mera en fattig au pair. Ska aldrig mer åka dit. Men fina saker fick jag med mig hem iallafall. Ska visa imorgon!
-
När alla affärer stängde åkte vi till Starbucks och drack kaffe, innan det var dags att köra tillbaka Nicole och Karl till tåget. Släppte av dom där och fortsatte vara TAXI-Alex medans jag körde Nadja till Klaudia, där hennes vän var med sin bil. Lyckades komma hem innan mina ungar hade lagt sig för en gångs skull, så jag fick säga godnatt. Vissa helger hinner jag knappt se dom små barnen, för vi går om varandra hela tiden. Dom är vakna när jag sover, och när jag är vaken sover dom.
-
image description
Nadja, kakorna och mjölken i lördags
-
image description
En liten del av outleten
-
image description
Jag och Marina
-
image description
Den svenska lilla butiken
-
image description
Och sist men inte minst, påsarna

Godnatt

RSS 2.0