Hej mitt vinterland

image description
-
Guess what? Nu snöar det igen. Alltså vad händer? Jag ville ju ha sommar. Eller iallafall vår. Så man slipper gömma sig i luvan och vira in hela sig i halsduken när Rachel vill leka på lekplatsen.
-
Har tvättat kläder mer eller mindre hela dagen, fram tills nu. Det är verkligen ett under hur mycket man kan smutsa ner på bara sju dagar. Har en maskin kvar i torktumlaren som ska vikas innan Ben kommer hem. Himla synd att Rachel ligger och sover tycker jag. Hon brukar vilja hjälpa mig vika ibland.
-
Om det inte börjar snöa like crazy så ska jag träffa Linda på Starbucks ikväll. Amerikanare blir ju lite överdrivna när det snöar, även här, så dom ville inte ha mig på vägarna om det kommer massor.

February 28

Vaknade så tidigt som 10 imorse, trots att jag hade sovmorgon. Pratade lite med Klara på Skype. Hon letar ny familj för tillfället och reser runt med sin pappa under tiden. Sedan ringde mammsen, så pratade med henne ett tag också. När vi lagt på ringde Jessica. Massa Skype idag.
-
När jag kravlat mig upp ur sängen satte jag mig ute på verandan med katten och käkade frukost i solen. Har varit asfint väder idag! Fortfarande kallt dock, så det hade inte skadat med lite värme. Sedan gick jag på en liten promenad med vovven. Eller snarare power walk, för jävlar vad djuret hade spring i benen.
-
Min värdmamma har varit med Rachel på sjukhuset hela dagen, för hon har något fel på halsen. Fick precis reda på att stackarn måste operera bort mandlarna. Men inte grinar hon för det, utan snarare tvärt om. Hon är jätteglad eftersom hon vet att hon får glass och godis efteråt.
-
Om en halvtimma ska jag sätta mig i bilen och köra mot Braintree. Rebecca vill till Cheesecake Factory, så jag får smälla i mig en cheesecake idag igen.
-
image description
Våran veranda. Vet inte om det blir mycket mer amerikanskt än såhär.
-
image description
Områdets fetaste mansion. Går en mur runt hela trädgården och kollar uppifrån på Google Maps ser man att dom har en stor rondell mitt i. Varför?
-
image description
Doggyn och jag

HEJ

Mamma, pappa och alla snälla. Min lösgodispåse ekar lite. Ville bara säga det. Ingen hint eller så.
-
image description

4 weeks in USA

-Hey Alex, I have 26 books in my packpack.
-Haha, sure.
-You don't belive me?
-No.
¨
Tror ni inte han kastar upp det här på bordet då? In my face.
image description
-
Har varit här i 4 veckor nu. På onsdag är det en månad. Helt sjukt vad tiden går fort. Firade det med att dammsuga mitt rum. Hade en bra dag idag. Ni anar inte hur skönt det var att komma tillbaka till schemat igen efter lovet. No more playdates med 5 ungar i huset på ett bra tag hoppas jag. Rachel skulle napa när vi kom hem från dansen, så jag tänkte passa på att sova lite jag med. Men här skulle det ätas och hållas på i 937 år, så jag hann lägga mig på soffan i 10 minuter innan Ben kom hem och skulle ha mat. Sedan var jag duktig au pair och läste en halv bok för dom. Hatar att läsa högt för jag kan inte lyssna på vad jag själv läser.
-
Imorgon är det tisdag, vilket betyder ledigt. Tänkte göra ingenting fram tills att jag ska möta Rebecca i gissa vart? Just det, Braintree. Vi var på training school samtidigt men har inte setts sedan dess, så det ska bli roligt. Tänkte se om jag kan hitta något till Rachels födelsedag där också. Mina hej-presenter ägde ju, så det är inte riktigt någon idé att försöka toppa dom.

Dance Class

Sitter och väntar utanför Rachels dans. Första halvan har dom balett och andra halvan steppar dom. Ni kan ju tänka er hur roligt det låter med 6 steppande 4-åringar.
-

image description

 

February 27

Nu har mitt alarm på telefonen börjat fungera som vanligt. 7.50 (20 min efter jag börjat) knackade Ben på min dörr och frågade om jag var klar snart. Jag sov som en stock. Bra där.
-
Var och handlade mat idag igen. Varje gång jag är där går jag igenom hela deras enorma dressingsortiment i hopp om att hitta vitlöksdressing. Till vilken nytta? Här är det tydligen bättre att ha 21 olika sorter av cesardressing och ingen vitlök. Americanas, vart hittar man vitlöksdressing?
-
image description
Dressingar så långt ögat kan nå
-
image description
Här är Special K chips och inte flingor

Nyinköpt

Detta fick föjla med hem efter helgens bravader.
-
image description
Body Butter från The Body Shop och nagellack från Forever 21
-
image description
Finfin tröja från American Apparel, kjol från Urban Outfitters och iphoneskal från Apple Store
-
image description
Skön fultröja från Forever 21 och ansiktskrämer från CVS

February 26

Plockade upp Julie imorse och körde till Braintree (tydligen där jag hänger nu för tiden). Får äntligen köra som jag vill på highwayen, vilket underlättar en del. Höll faktiskt rätt bra i mina pengar idag, då min plånbok skriker lite från igår. Har verkligen aldrig känt mig så fattig som jag gör här. Allt är billigt, men helt plötsligt står man där med $20 kvar av sin lön, utan att man vet vad som hände. Måste få bättre ordning på det alltså.
-
Efter att vi ätit lunch åkte vi vidare till Roxbury där vi träffade resten av gruppen för att spela laser tag. Jag dör vad roligt det är. Man borde verkligen spela det oftare. Efter mötet skulle några till Chili's för att käka middag, så jag och Klaudia blev medbjudna. Kul att träffa lite fler folk som bor nära.
-
Alla i min grupp var något fruktansvärt olika varann, men på något sätt hade dom ändå lyckats bilda en liten familj. Både jag och Klaudia träffade dom för första gången idag och vi blev inbjudna direkt. Dock var det bara en jag kände att jag klickade med. Men det är ju en mer än ingen, om man vill se glaset som halvfullt och inte halvtomt. Hon bodde i Sharon, där min ena kiddo går i preschool. Cirkus 15 minuter från mitt hus. Är fortfarande förvånad över att det bor så mycket folk runt omkring min håla.
-
image description
Score boarden från laser tagen. Lite grym ändå som blev rankad 7a av 24? Fråga inte vad Hagrid kom ifrån.
-
image description
Julie och Klaudia
-
image description
Nästan hela gänget på Chili's

En liten titt

..på iphoneskalet jag köpte idag. Eiffeltornet kändes helt rätt när jag bor här.
-


På ofrivillig utflykt i Boston

Vet verkligen inte vart jag ska börja, så jag börjar från början. Tog tåget till Boston i förmiddags och mötte upp Mikaela. Gick till Dunkin' Donuts och käkade min första donut här. Sjukt dåligt att jag inte gjort det förrän nu, jag vet. Träffade Nadja och hennes bror en kortis innan dom skulle vidare till Cambridge. Jag och Mikaela gick vidare och shoppade på och runt om Newbury Street.
-
Fram mot kvällen blev vi hungriga och bestämde oss för att leta upp ett Taco Bell. Tog tunnelbanan till vad vi trodde var en station i närheten, men det visade sig vara fel så vi fick åka tillbaka. Fick hjälp av några tjejer att hitta till rätt tåg, så vi hoppar på ett tredje för att åka ännu mer tillbaka och byta till ett fjärde. Väl framme, notera att detta var en och en halv timma senare, yrar vi runt i säkert 15 minuter innan vi hittar ett stängt Taco Bell. Vi båda lägger oss ner på marken och självdör.
-
Åkte med Mikaela till hennes tågstation för att käka McDonalds istället. Efterblivna som vi är hade vi inte en tanke på att det var över två timmar kvar till hennes tåg skulle gå. Så där satt vi med våran mat, i två timmar. Måste tillägga att det inte finns någon meny med cheeseburgare, pommes frites och dricka här. Där emot finns det med två cheeseburgare.
-
image description
Jag, Mickan och vår kärlek till varandra
-
image description
-
image description
Nadja på Dunkin'
-
image description
Fatta beslutsångesten om man skulle välja tidning här varje morgon
-
image description
Tre våningar av Apple. Här agerade datorerna kassor och iphonarna scannade in produkterna
-
image description
Mina pösar. Innehåller två tröjor, två ansiktskrämer, en kjol och ett iphoneskal.

Waiting

Sitter på Backbay Station och väntar på mitt tåg som kommer om 45 minuter. Kul man kan ha det. Satt på North Station med Mikaela i två timmar och väntade på hennes tåg innan jag tog tunnelbanan hit. Haha, ska fan aldrig träffa dig igen Mickan.
-

image description

Cheesecake Factory and the movies

Kom precis hem från Braintree och är tröttttt. Är SÅ glad över att Marina körde och inte jag. Hade somnat. Nu har jag äntligen käkat på Cheesecake Factory som alla här är så exalterade över. I can see why. Farligt gott var det. Väntetiden för att få bord var 40 minuter, så vi fördrev lite tid inne i South Shore Plaza.
-
Efter att vi käkat hade vi 15 minuter på oss att ta oss till bion. Kändes lite väl tight då man inte får några speciella platser, utan det är först till kvarn som gäller. Men idag var tydligen ingen populär biokväll. Köpte biljetter till en film ingen av oss visste vad det var. Tydligen så man ska göra, för den visade sig vara riktigt bra. Good Deeds, se den. Nu ska jag nana.
-
image description
Haha, den här säkerhetsvakten tog verkligen lathet till en helt ny nivå. Vill också åka segway när jag jobbar.
-
image description
Cheesecake Factory.
-
image description
En random jag hittade utanför som ville posa lite.
-
image description
Bion.

Blommor

Man vet att det går bra när ens värdmammas vänner ger en blommor. Hehe. Nu väntar middag och bio med Marina.
-

 

Snow

Igår var det vår. Idag snöar det. What's up?

-

-

 

February 23

Börjar se slutet av denna jobbveckan. Vill ha fredag med middag och bio med Marina, lördag med Boston och Mikaela, och söndag med lunch och shopping med en dansk tjej innan laser tagen med resten av min LCC-grupp. Och framförallt rutiner. Även om det är skönt att bara glida runt, så är det mycket lättare att jobba när barnen har skola och jag ett riktigt schema.
-
Ben hade en vän över idag som han lekte med i några timmar. Min värdmamma hade förvanat mig innan om att han var allergisk mot jordnötter, men hallå eller. När hans mamma släppte av honom fick jag en hel väska fylld med sprutor och mediciner ifall något skulle hända. Plus en lektion i hur man sticker in nålen. Något för dig pappa. Blev livrädd. Men kiddon levde när han åkte här ifrån och min värdis skrev till mig på Skype att hans mamma hade tyckt att jag var jättetrevlig. Ni hör ju själva, utmärkt au pair.
-
Har börjat känna mig lite som en storasyster i huset nu. Ungarna vill ha med mig när dom leker, dom berättar hemlisar för mig och när dom whinar så whinar jag tillbaka. Känns bra. Dom har äntligen börjat leva med att jag alltid glömmer ge dom mjölk och servetter till alla måltider, så nu för tiden påminner dom mig innan maten då jag springer runt tillräckligt mycket som det är. Precis som dom påminner mig om att starta bilen i tid om jag har frost på rutan (fick skrapa den med ett tuggummipaket förra veckan...), och om att inte glömma min telefon på köksbänken (antagligen bara för att dom vill spela på den). Ibland tittar dom små änglarna fram mellan allt whinande.
-

Fin tröja va? Här om dagen sa han att det var en av hans favoriter. Go Zlatan.

Bank of America

Jag orkar inte med mig själv. Min värdmamma, som jag numera bara konverserar med via Skype då hennes jobb håller på att flytta och hon är där 24/7, påminnde mig om att jag måste logga in på min internetbank för att "go paperless". Annars kostar det $12 per månad. Lite onödigt. När jag fixade mitt bankkonto fick jag svara på tre frågor som jag själv valde ut. MEN VISST FAN HAR JAG REDAN GLÖMT SVARET PÅ EN. Så nu är mitt konto spärrat. Bra, JÄTTEBRA.

Children's Museum

Ligger ett lekhus ca 3 minuter här ifrån, som av någon anledning kallas museum. Var där med kiddosarna imorse, eftersom dom inte utnyttjar sina sovmorgonar på lovet. Fanns ett sminkbord med ansiktsfärger som Rachel fastnade vid. Hon ser ut som en blandning mellan apa och hund just nu. Ben ville inte offra sitt ansikte, så jag sitter här med nerkladdad arm.
-
Min värdfamiljs gamla au pairs kompis hade glömt sitt minneskort här, så jag mötte upp henne och käkade middag igår. Inte för att dra alla över en kam, men jag och colombianer är lite väl olika för att kunna umgås. Nej, jag är inte tillräckligt intresserad för att vilja veta allt om alla amerikanska killar du dejtat.
-
Idag tog jag steget och klev ur mina kängor. Våren börjar kika fram, så jag kände att det var på tiden. Ungarna här har redan lagt ifrån sig sina jackor. Jag håller kvar vid min ett tag till.

Konstiga saker i trafiken

1. Stoppskyltarna. Dom sitter i VAR ENDA korsning. Finns dock inte en människa som faktiskt stannar helt. Stötte på en väjningspliktsskylt idag för första gången sedan jag kom hit och blev sjukt förvirrad. Bådar inte gott.
-
2. Billampor. I detta landet behöver man inte ha ljuset på när man kör på dagen. På kvällen måste man där emot tända dom, vilket för vissa människor tydligen betyder HELLJUS. På en del vägar finns det nada vägbelysning, så ni kan ju tänka er hur lagom bländad man blir.
-
3. Turn on red. Yes, här får man svänga till höger trots att trafikljuset visar rött. Om inte den här skylten sitter uppe vill säga. Sjukt bra när man har bråttom.
-
-
4. Trafikljusen. Varför slösa el på att gå från rött till gult till grönt? Även om den gula lampan sitter där i trafikljuslådan slår det iprincip alltid om från rött direkt till grönt. Bara att kasta sig på gaspedalen.
-
5. Lämna företräde på påfart till highwayen. Hade ju kunnat vara en fördel att komma med lite fart när man ska på en motorväg, men icke. Här väjer man inte undan för påkommande bilar, utan dom som ska på måste i vissa lägen stanna och vänta. Skulle det mot förmodan vara tomt är det omöjligt att ha någon form av fart ändå, då det alltid är världens snävaste kurva innan varje påfart.
-
6. Hastighetsgränserna. ALLA kör för fort. Ja, poliserna också. Anledningen? Dom vill att man ska köra i 30 mph på fetaste raksträckan.
-
7. Washington Street. Sista punkten måste jag tillägna till just denna evighetslånga, spikraka, aptråkiga gata som är fylld med potholes. Ni som tycker att Tagenevägen hemma i Kärra är förjävlig skulle testa på den här.

Grocery shopping

Ungarna är på gymnastikcamp nu på morgonen. Fick ta minivanen eftersom jag får med mig två extra ungar hem sedan. Känns fortfarande som att köra en båt. Har varit och handlat lite, så nu är kylskåpet påfyllt igen. Mina kiddos har haft nära döden upplevelser varje morgon då våfflorna varit slut.
-
Haha, alltså jag dör vad ful. Den här kissen förstör alla mina bilder. Schysst att slicka mig i ögat.
-
Köpte med mig sushi hem. Löv it.
-
Till er som inte förstår hur onödigt mycket påsar man får när man handlar mat här. En melon behöver tydligen en egen påse. Precis som en pizza måste ha en egen. Och för att inte tala om dom små yoghurtpaketen.

February 21

Gillar ni mina nya rosa pjamasbrallor?
-
3 sekunder efter att jag slutat jobba kom Klaudia och plockade upp mig för shopping i South Shore Plaza, Braintree. Fint shoppingcenter och dom flesta bra affärerna fanns där, men Newbury Street slår det med hästlängder. Och då snackar vi stora hästar. Kom hem med tråkiga, dock nödvändiga saker. Och PJsarna ovan, för att kompensera att kallblodade jag flyttade till ett land med inte så bra isolering i väggarna.
-
Missade våran exit när vi skulle köra av highwayen, så idag trotsade jag mitt curfew (senaste tiden jag måste vara hemma) för första gången. Okul. När jag kom hem låg det ett brev till mig i mörkret på köksbordet med mitt bankkort i. Öppnar och skrattar ihjäl mig. När jag var på banken tog tantan en bild på mig, utan smink och hår som hade torkat på kudden när jag sov. Denna fantastiska bild får jag nu bära med mig PÅ mitt bankkort. No kidding. Snygg eller?
-

Karate Kid

Sitter på Rachels karatelektion. Hon är en liten fighter. Lärde mig hur man knyter bältet idag. Pro. Skönt att jag gör någon nytta.
-

Presidents Day

..är vad det är idag. På min 3-verckorsdag i USA. Pinsamt att jag var tvungen att googla fram vad mer det betyder än att alla är lediga. En dag till ära av USAs första president är tydligen vad som pågår just nu. Inte jätteparty, men nu vet vi det iallafall.
-
Kom hem från NH för några timmar sedan och nu sitter jag och värmer mig framför min brasa. Saknar jaccuzin. Svängde förbi en butik vid namn Swedish Shop på hemvägen, som mina värdföräldrar pratat om sedan jag kom hit. Köpte Dumleklubba och pepparkakor. GOTT. Jag som inte ens gillar Dumle egentligen. Inte broccoli heller för den delen, men vad åt jag här om dagen? Mina smaklökar har hamnat i chocktillstånd.
-
Skidåkningen i Loon var både sämre och bättre än Waterville. Längre och brantare backar, men sjukt isigt på sina håll. Man har ju inte en chans att svänga på isfläckar, så ibland gled man 20 meter rakt ner utan något fäste. Ett under att jag stod på benen alltså. Jag var för övrigt den enda som inte ramlade. Och nej, jag fegade inte. Äger bara på skidor. Min värdmammas pappa gjorde fetaste faceplanten och blödde från halva ansiktet, haha. Efter skidåkningen bjöds det på gratis shottar på afterskin. Det är så nära fest ett småbarn som jag kommit här.
-
Resan hem var dom snabbaste 3 timmarna i mitt liv. Ben tvingade mig ladda ner Temple Run som vi spelade hela vägen. Han på sin ipadda och jag på min iphone. Alla i USA har verkligen ipads.
-
Beställde precis hem kinamat som jag hoppas kommer snart. Min värdmamma har börjat lära sig vad för mat jag tycker om, så jag får alltid läsa menyerna 300 gånger då jag brukar få höra "just so you know, it's spicy" eller "it's fried" när jag tror att jag har bestämt mig för vad jag vill ha. Blir galen på friterad mat som flyter runt i fett och smör. Det är äckligt :(((
-
Rachel ville skriva ett meddelande till sin 5-åriga bästis som hon tror läser min blogg. Tror jag med. "Hi Ellie. Do you want to be crazy with me at our birthday party? From Rachel"

Mobilblogg

Kom precis upp från hotellets lobby. Träffade fyra amerikanare i hotellets jacuzzi förut som jag mötte upp nu efter middagen. Hur hur liten är inte världen när dom bor ca 20 min från mig i Massachusetts? Åk till New Hampshire om ni vill hitta vänner.
-
Skidbackarna här är väldigt fina. Vi är dock på ett litet ställe, så det är inte mycket mer att hurra för än Sälen i Sverige. Sälen är större. Utsikten där emot, den kan man hurra för. Eftersom vi bara åkte här en dag var det perfekt. Hann inte ens med alla backar. Mina kiddos är söta när dom åker. Plogar rakt ner. Coolare än att svänga vet ni.

-

-

image description

-

-

image description

 

Heading towards New Hampshire

Nu är väskan färdigpackad och jag är redo för New Hampshire. Ska plocka upp Rachel om en timma och sedan bär det av. Kommer inte ta med mig datorn, men ska försöka blogga lite från telefonen om det finns internet. Vilket det antagligen gör. Fick nyss reda på att vi ska bo i hotellets svit. Innan dom bokade sa dom att jag inte skulle förvänta mig något exklusivt eftersom dom nyss varit på Disney World. Nänä, men sviten är ju det billigaste rummet eller?
-
Hotellet
-
-
image description
Verkar som vi prickade in rätt dagar att åka på
-
Loon, berget vi ska till på söndag

Money money

Måste ägna första stycket av detta inlägget till att briljera för min mor och far. Jag gjorde tacos i måndags. I 20 minuter fick jag höra "I HATE TACOS". Men jag gjorde det anyway. Alla käkar ju det på barnkalas? Efter första tuggan får jag höra "yammie" från båda två. Tacosmästare. Idag kokade jag potatis med smält smör och stekte kyckling. Inte alls lika uppskattat från deras sida, trots 7 ton smör. Men jag tyckte det var gott iallafall. Huvudsaken. Bäst för er att ni är stolta över mig nu. Har funnit en till själ till vårat te-gäng också mammsen. Rachel gillar persikote.
-
Fick åka med lillkiddon till farbror doktorn imorse för min värdmamma misstänkte halsfluss. Men han kunde inte hitta något, så jag kunde köra henne till skolan direkt efter. Sedan åkte jag till en sportaffär för att köpa skidstrumpor och polotröjor till helgen. Fanns verkligen inte en enda polotröja i normalt material. Fleece, spandex eller plast? What? Kunde köpa strumporna i barnstorlek, vilket betydde $6 billigare. Här tänker dom tydligen som du pappa. Ju mindre tyg, desto billigare. Allt som allt gick det på nästan $60. 400 KRONOR. Min plånbok gråter. Vill inte ens tänka på vad skidorna kommer kosta.
-
Min nya LCC kom över idag. Snacka om att man kunde höra att hon kom från Sverige. Svenska hollywoodfruar-accent typ, haha. Hon var jättetrevlig, tack och lov. Har ju hört en hel del skräckhistorier. När hon väl var här passade min snälla snälla värdpappa på att betala laserdome-mötet åt mig. Tror jag och min plånbok är ungefär lika glada nu.
-
Imorgon har Rach lång dag i skolan igen. Älskar torsdagar. Ska ringa mitt försäkringsbolag och fråga vilka läkare jag kan gå till, för nu orkar jag inte med min hosta längre. Spelar ingen roll hur många tabletter eller hostmediciner min värdfamilj matar mig med. Jag hostar ändå. Det är ett under att mina revben inte har gått av. Peppar peppar. Måste tydligen betala $35 även om jag har försäkring. Hoppas inte att du hade skyhöga planer på att spara några pengar här Alex. När jag har klarat av det ska jag packa mina skidgrejer. Äntligen är det klart vart vi ska också. Waterville Valley heter det. Ser helt okej ut tycker jag. En av dagarna ska vi till ett annat berg också som hette Loon-något.
-
Efter jobbet imorgon ska jag fika med en svensk tjej från Bridgewater. Tvingade henne till att mötas på Starbucks. Tiden går så jävla fort här så jag har fortfarande inte hunnit gå dit.
-
Här har vi Waterville Valley. Mindre backar än jag är van vid men en hel del är ändå svarta. Svart här verkar dock betyda kolsvart i svenska mått, och några på kartan är ju dubbelsvarta, så vi får väl se hur många ben jag bryter.

February 14

Ursäkta att jag låter som största tönten, haha. Men se vad jag lärde honom idag.
-
-
Erkänn ni tror att jag bara hänger med den pälsiga delen av familjen? Det gör jag faktiskt inte. Får bara inte visa kidsen här.
-
Har fått en ny LCC (local childcare coordinator) som faktiskt tagit kontakt med mig, till skillnad från den förra. Hon är uppvuxen i Sverige, så jag fick prata svenska. WEHO. Vi ska ha au pair-möte om två veckor och spela Laser Dome. Helt okej möte?
-
Gjorde middag till mig själv nyss, på typ 3 minuter. Lagom lång tid. Älskar USA. Frysta måltider, grönsaker osv är garanterat en toppsäljare här.

Valentine's Day

Trodde jag skulle vara forever alone med Gossip Girl idag, men min kiddo kom och räddade mig. Hon och hennes två vänner bjöd in mig till deras nagellacks- och teparty. Så nu har jag målat nagellack på 3 överlyckliga ungar. Skönt att dom är så lättroade.
-
Fick sova ut för första gången sedan jag kom hit idag. Det är helt awesome att vara ledig på tisdagar. Eftersom alla andra jobbar finns det ju inte mycket annat att göra än sova. Sjukt skönt. När jag kravlat mig ur sängen åkte jag och min värdmamma till banken för att fixa bankkonto till mig. Äntligen slipper jag gå runt med alla mina miljarder dollar löst i plånboken.
-
Stod ett kort till mig på köksbänken när jag kom ner imorse med lite choklad bredvid. Ben och Rachel hade skrivit sina namn i och mina värdföräldrar hade skrivit varsin liten text. Jag var snäll au pair och gav mina ungar varsitt gosedjur med cholkad. Hela familjen fick även en liten påse djungelvrål. Tror dock bara det är jag och vovven som tycker det är gott. (Nej, jag matar inte hunden med lakrits). Skulle fota mina söta nallebjörnar, men linslusen i huset kom och förstörde.
-
image description

Skinny Water

USA har då lösningar till allt. Nu behöver jag inte oroa mig för att bli tjock längre. Bara att dricka lite smalvatten.

-

 

Gissa vart jag var idag?

På IKEA. Den enda som finns i hela Massachusetts ligger 15 minuter från mig. Gött att ha nära till ett ställe iallafall. Träffade Linda där, en svensk tjej som bor i Newton och kör världens fetaste Jeep. Käkade massvis med köttbullar innan vi gick in i själva affären. Köpte med mig två filtar och två ljus hem. Slog in min soffa i filtarna, så den är nu mera röd. Behövdes lite färg i mitt annars rätt bleka rum.
-
Fick mitt amerikanska simkort från T-mobile igår. Såklart ett stort, även om dom mycket väl vet att Iphones behöver en size mindre. Fram med saxen. Ringde för att aktivera det imorse och pratade med drygaste människan jag varit med om. Tillslut blev det iallafall aktiverat, men jag kunde varken ringa, ta emot samtal, smsa, ta emot sms eller använda internet. Bra service. Åkte förbi en butik med trevlig personal på vägen hem från IKEA istället, så nu fungerar äntligen allt som det ska. Kommer alltså inte använda mitt svenska nummer förrän jag kommer tillbaka till Sverige igen kära vänner.
-
image description
Fantaaaaaastiska utsikten från restaurangen
-
image description
Min mat. Köttbullarna slår dock inte mammas
-
image description
Nya ljusen och mina enda bilder, på min byrå någon har haft kul med och hällt vatten på
-
image description
Lille soffhörnan

Paket hemifrån

image description
-
Låg ett paket innanför dörren när jag kom hem igår. Detta var innehållet. Tack igen mammis och pappis. Ni vet då säkerligen vad jag gillar för godis. Spännande att se hur många gånger måttsatsen kommer komma till användning.

Boston

Har fått känna lite på Boston idag. På vägen till tåget passade jag på att åka förbi en bensinmack för att tanka. Very confusing. Ska jag betala innan eller efter? Betalar jag inne i butiken eller ute vid bilen? Osv. Gick in och bad om hjälp. Glömde skriva ut kvittot. Eftersom jag betalar med kreditkort blev jag jätteorolig över att nästa bil kanske skulle kunna tanka på mitt kort. Men så var inte fallet.
-
Var en buse och betalade ingen parkeringsavgift vid tågstationen. Kostar $4 för en dag. Får man böter kostar det $5. Kan bjuda på 7 kronor om det betyder att jag kan få stå där gratis. Får låna min värdmammas tågkort på helger om hon inte behöver det själv, vilket är helt fantastiskt. Så min lilla resa till Boston kostade mig inte ett enda öre. Mikaela hade betalat $7, en väg.
-
Efter en ca 20 minuters lång tågresa var jag framme vid South Station i Boston. Men bara för att göra livet lite krångligare skulle vi mötas vid Park Street. Dit kommer man endast med tunnelbana. Tack och lov är tåg- och tunnelbanesystemet logiskt här, så så länge man vet vilken linje man ska med är det inte så svårt.
-
Hittade Mikaela och Nadja efter några minuter, och vi gick direkt till Subway för att käka eftersom jag inte hann äta frukost hemma. Satt där i nästan två timmar tror jag. Snacka om att ta vara på Bostontiden, haha. Sedan gick vi runt lite här och var innan vi tog oss bort till Boston Common och Newbury Street. Något jag tycker är väldigt roligt här är att apoteken säljer allt från godis, till jackor och skolgrejer. Vet inte om det är USA eller Sverige som inte har hajat vad ett apotek är.
-
Boston var en väldigt fin stad. Lite likt New York City, men samtidigt väldigt olikt.
-
Hade inte amerikanare varit så sociala hade jag missat min hållplats på hemvägen. Pratade med en gubbe som i sista sekund sa att vi var framme vid Canton Junction. Tack tack tack. Hade hellre dött än att åka för långt och kanske tvingas vänta i 2 timmar på tåget tillbaka till bilen. Åkte förbi Mansfield och åt middag med Klaudia och hennes vän Malwina innan vi åkte hem till mig och kollade på Skins.
-
image description
Boston Common
En liten ekorre. Kryllar av dom här
-
image description
Newbury Street
-
image description
Nadja och Mikaela utanför Victoria's Secret
-
image description
Nadja med sina Valentine's Day-trosor, haha
-
image description
-
image description
Kom inte hem tomhänt

FREDAG

-
Släppte av Rachel i skolan för ett tag sedan och nu klappar jag en kurrande katt och käkar blåbär. På hemvägen försökte jag mig på att hitta utan GPSen. Gick det bra? Nä. Missade att svänga av där jag skulle och fortsatte någon annanstans. Vem vet vart jag var. En kvart senare än vanligt var jag iallafall hemma igen.
-
Om en halvtimma ska jag plocka upp Rach igen. Hoppas på att hon hellre vill spela fotboll än sova. Trodde att städtanten skulle komma idag, men hon har inte dykt upp än. Hade ju varit passade om hon kom när vi var ute. Ikväll spelar Ben match i Bridgewater och efter den ska jag möta upp Klaudia.

120208

Fick min första lön idag! WEHO.
-
7pm blev jag upphämtad av en polsk au pair vid namn Klaudia, som bor ungefär 10 minuter från mig. Tydligen är vi i samma LCC-grupp också. Åkte och käkade på Friday's i Mansfield, som ligger ungefär 15-20 minuter här ifrån. Hade precis ätit middag, så jag beställde bara vitlöksbröd eftersom jag var rätt mätt. I Sverige får man ju alltid en minibit bröd, vilket hade räckt idag. Men icke. Vitlöksbröd till förätt här betyder 5 flottiga baugetter. Och en cola på det. Jag vet mamma, jag skulle inte dricka läsk.
-
Imorgon är jag ledig 1,5 timma längre än vanligt, då Rach inte slutar förrän halv tre. Tänkte passa på att se om jag kan förstå mig på deras tvättmaskin då. Gav mig på diskmaskinen idag, men efter att den stått på steg 1 av 4 i över en halvtimma stängde jag av den. Trodde något var fel, men det visade sig att diskmaskiner tydligen diskar i en evighet.
-
På lördag ska jag möta upp Nadja och Mikaela från training school, för att shoppa i Boston. Klaudia tipsade om Newbury street, där alla bra affärer ligger tydligen. Så Mikaela, om du läser kan du väl lägga det på minnet?
-
Nästa vecka ska jag och min värdfamilj ta en långhelg i New Hampshire för att åka skidor. Ska bli askul!
-
image description
Såhär har vädret sett ut pretty much varje dag sedan jag kom hit. Kallt, men soligt.

Day one

Första riktiga morgonen avklarad. Ungarna skötte sig rätt bra tycker jag, men helt plötsligt känns 2 stycken väldigt mycket. All cred till er som tar hand om 4-5 stycken. Så mycket som ska göras på så kort tid. På med kläderna, borsta tänderna, borsta håret, bädda sängen, göra frukost, göra lunch, packa lunchväskan, på med ytterkläder, ut till bussen för att lämna ena ungen, in i bilen för att köra den andra till förskolan.
-
Nu är jag ledig fram till att Ben kommer hem någon gång efter 12. Han går bara halvdag i skolan idag, så han hinner hem innan Rachel.
-
Ikväll ska jag laga middag för första gången. Som den sanna mästerkock jag inte är håller jag tummarna för att det iallafall blir ärbart.
-
Hade hoppats på att få gosa lite med dena godingen medans jag var hemma idag, men han är på sitt hunddagis.
-

Små grodorna

Trodde aldrig jag skulle säga detta. Men trots knarrande, stenhårda sängar, sjukt äcklig mat (ställ in er på det allra värsta så blir det inte SÅ farligt), evighetslånga lektioner och nada sömn, så saknar jag ändå training school lite. Det blir så konstigt när man träffar massa vänner som man umgås med konstant i 4 dagar och sedan splittras för att flytta till olika delar av USA. Hur som helst sa jag att jag skulle försöka få upp små grodorna-videon från sing alongen. Here it is. Rätt söta va?
-
-
image description
Detta är vad ni har att förvänta er i flingväg på training school. Jag skämtar inte.
-
-
-
-

Sjukis

Japp, så var det med det immunförsvaret. Spydde ett x antal gånger igår och sov iprincip hela dagen. Himla mysigt. Så typiskt när min värdmamma tagit ledigt från jobbet för att lära mig deras rutiner. Mådde inte bra när jag vaknade imorse heller, så jag fick lite sovmorgon. Hehe.
-
Vaknade till liv lagom till att plocka upp Rach och hennes kompisar på preschool för att köra till gymnastiken. Efteråt åkte vi förbi en lekplats innan det var dags att åka hem och möta upp Ben vid skolbussen. Hann iprincip bara sätta mig på en stol innan det var dags att åka till karaten. Hysteriska amerikanska liv. Spenderade några timmar där då kidsen inte tränade samtidigt, utan efter varandra med 45 minuters pizzauppehåll. Hur fet tror ni jag blir mamma och pappa?
-
Har äntligen fixat abonnemang idag också. Tmobile blev det, för $30 dollar i månaden. Bra deal tycker jag.

Super Bowl

-
Bor i ett deprimerat hus nu. Patriots förlorade och min värdfamilj gillar football lite väl mycket. Hade aldrig sett en match innan, men nu är jag är fullt förstående. Vem hade trott att jag skulle kolla i över 4 timmar utan att bli uttråkad? Halva grejen med Super bowl är tydligen reklamerna. Var och en har kostat flera miljoner dollar att göra. Sjukt.
-
Inatt, efter inte ens en vecka i USA, drömde jag min första dröm på engelska. Roligt. Trodde det skulle ta längre tid innan det hände.

Beauty And The Beast

Imorse fick jag köra på den amerikanska highwayen för första gången. Dog inte. Åkte till Verizon för att försöka fixa ett abonnemang till min Iphone. No luck with that. Enligt dom kunde man inte ha ett amerikanskt abonnemang i en svensk Iphone 4. Tror jag inte på. Gick vidare till en annan operatörbutik, men det var stängt. Hann inte kolla mer än så för jag, Jess (min värdmamma) och Rach skulle på bio. Beauty and the Beast i 3D. Älskar den filmen. Köpte popcorn dränkta i smör. Kommer nog rulla om en månad ändå.
-
På vägen hem fick jag köra Jess minivan. En buss. Automatväxlad, vilket jag aldrig kört innan. På highwayen. Vet inte hur många gången min hand var påväg till växelspaken. Men det gick bra. Vissa kurvor är extremt skarpa här och syns inte riktigt, så ibland får man nästan ställa sig på bromsen. Skyltarna är lite mer diskreta än vad dom är i Sverige, där hastighetsskyltarna skriker på än. Även om det finns skyltar för allt. Typ om det är en bred eller smal väg man kör på. Det kan man ju inte se själv liksom.
-
Klockan 6 börjar Super Bowl. Go Patriots! Har inget val. Måste heja på dom vare sig jag vill eller inte. Alla här i New England-området går runt i deras matchtröjor. Min värdpappa har köpt en footballskaka som vi ska äta till matchen. Dom göder mig bra.
-

Värdfamiljen

Igår hoppade vi som skulle till NY, CT och MA på bussen till våra värdfamiljer klockan 9 på morgonen. Vi gjorde alltså två stopp på vägen innan vi kom fram till Massachusetts. Bussresan tog ungefär 5,5 timmar. Rätt segt, men jag lyckades sova en bit så det gick ändå ganska fort.
-
När bussen svängde in på Newtons busshållplats såg jag min värdmamma och ungarna kliva ut ur bilen. Var inte alls nervös konstigt nog. När jag kom av bussen fick jag blommor och en stor kram. Vi fick hjälpas åt med att lyfta in min resväska i minivanen för den var så tung och bilen hög, haha. Tog någonstans mellan 20 och 30 minuter att åka hem där ifrån tror jag. Motorvägarna är sjuka. 3-4 filer åt varje håll. I NYC var det 6.
-
Direkt när vi kom innanför dörren ville Rachel visa mig runt i hela huset. Hon och Ben hade målat en teckning där det stod "Welcome Alex". Söta. Min värdmamma satte blommorna i en vas och så gick vi upp till mitt rum. Aningen större än det jag har hemma i Sverige. Och sängen är världens skönaste.
-
När kvällen kom åkte vi till barnens favoritrestaurang, som jag tror hette 99, för att äta middag. Så gött att få äta riktig mat efter 5 dagar på training school. Först där fick jag träffa min värdpappa. Han var och är väldigt praktisk av sig, men ändå jävligt rolig. Typ som idag gick han med Ben till en kompis i pjamasbyxor. Haha, hur chill?
-
Efter att jag och Rach fyllt upp en del av min lilla walk in closet blev jag påtvingad min One Piece. Utskrattad första dagen. Haha. Den blev väldigt populär fram mot kvällen.
-
-
Idag fick jag köra min bil för första gången. Tack och lov ingen buss, utan en normalstor en. Körde bara runt i orterna nära här, så jag undvek att dö också.
-
En bit här ifrån håller dom på att bygga ett jävla mansion, mitt i ett vanligt bostadsområde. "That makes me ashamed of my country" säger min värdpappa då, haha. Påväg hem skulle han till ett möte, så jag fick köra sista biten själv. Efter att jag parkerat började det svåra. Här går vi nämligen in genom garaget och inte framdörren. Min bil står dock ute och garagedörrarna öppnar man automatiskt, så jag kan inte stänga efter mig från bilen. Hängde ner ett snöre från taket, så jag drog i det. KABANG. Garagedörren flög ner. BRA början. Förstöra en garagedörr. Så jag sprang upp och väckte min stackars sjuka värdmamma och hade panik. Hon sa att det inte gjorde någonting, men jag var ändå säker på att något var sönder. Men när jag kom ner efter att ha pratat med mamma och pappa på Skype hade min värdpappa fixat dörren, så det var tydligen ingen fara ändå. Skönt.
-
Just nu är det bara jag och pappan som är friska i detta huset. Riktiga män är vi. Dom andra stackarna var uppe och spydde halva natten medans jag sov som en kung i min säng.
-
-

New York City

I torsdags blev vi upplockade av en buss på skolan för att åka till NYC. Tog lite över en timma från Oakdale, där au pair-skolan ligger. I utkanten av NYC hoppade en guide på bussen som åkte med oss resten av turen. Först tog vi färgan fram och tillbaka från Staten Island. Hann inte se någonting alls där, men man kom lite närmare Frihetsgudinnan på fägran. Sedan hoppade vi på bussen igen och åkte runt på Manhattan. Fick gå in till baren som skulle vara den i How I Met Your Mother. Kände inte alls igen mig dock. Tror inte på att det var den. Stannade även till vid Times Square för att fota lite. Hur coolt var inte det då?
-
När bussturen var slut fick man free time till 19.30 då bussarna gick tillbaka till skolan. Vi som hade betalat började med att åka upp i Rockefeller Center, även kallat Top Of The Rock. Man förstår inte hur stort NYC är förrän man varit där. Sträckte sig så långt man kunde se. Sedan gick vi runt på 5th avenue, Broadway, Times Square osv. Var inne på Forever21 och Victorias Secret, men tänkte spara mina pengar till Boston.
-
På färgan till Staten Island
-
Statue Of Liberty
-
-
Times Square
-
-
-
En tavla från HIMYM-baren
-
NYC från Rockefeller Center
-
-
-
-
Empire State Building
-
Klara, Emma och Mikaela på Forever21
-

Mobilblogg

Efter våran evighets långa lektion idag hade vi en international sing along. Alla länder fick framföra en barnsång på sitt eget språk. Vi svenskar hoppade runt på en scen och sjöng Små Grodorna framför hela skolan. Haha, måste se om jag kan lägga upp videon.
-
På kvällen kom en polis hit och berättade lite om lagar och käkade donuts. Är fortfarande jetlagd, så det suger verkligen att vi har lektioner så sent.
-
Efter donutpolisen hade vi en international candy picnic. Alla hade med sig godis från sitt hemland som skickades runt. Blev tvingad att käka gelatin med socker på. Fett äckligt. Mina älskade djungelvrål var väl ungefär lika uppskattat från deras sida, haha.
-

-

-

-

-

image description

 

Mobilblogg

Överlevde första dagen på training school här i Oakdale. Suttit i ett klassrumm från 8-18.30 och lyssnat på en tant som malde på konstant hela tiden. Nu vet jag allt om hur man tvättar händerna på bästa sätt. Visste ni att man ska tvätta händerna efter man varit på toaletten?
-
Här sover vi på plastmadrasser som knarrar så fort man lyfter ett lillfinger. Jättebra när man sover 3 pers i samma rum och dessutom är något fruktansvärt jetlagd. Har ju lektioner mitt i natten svensk tid här. Det enda som håller mig vaken är min rumsgrannes danska technomusik.
-
På torsdag åker vi till NYC och Rockefeller center.
-

 

RSS 2.0