Mobilblogg

30 grader och sol. Jobbigt man har det ibland.

 

Live Life

Ibland finns det inte mycket att klaga på här borta. Speciellt inte nu i sommartider. Har sett fram emot juni månad ett bra tag nu, men den har varit så avlägsen så länge. Nu är den här om två dagar och det väntas massor med resor som börjar lite smått redan på lördag, då Sandra och Carro kommer hit.
-
Juni bjuder på en helg i Boston och Newport, RI. Veckan efter åker vi ner till NYC för en långhelg där, innan mina vänner lämnar mig och fortsätter sitt resande. Då återvänder jag till mitt Boston och spenderar en halv arbetsvecka här, innan det bär av till Miami i fyra dagar.
-
Juli fortsätter med fem dagars jobb på Marthas Vineyard innan jag åker vidare för tre dagar i Montreal, Canada. Sedan ligger några bollar i luften som just nu lutar åt en långhelg i Albany, NY där jag i så fall tänkte tugga av 3 av mina 6 credits på Silver Bay. Får aldrig någon ordning på mitt pluggande, då ingenting låter intressant nog. Men nu vill jag bara ha det gjort.
-
I augusti lämnar jag östkusten för 9 dagar med Nadja i Kalifornien och Washington. Flyger till San Francisco och stannar där i några dagar, innan vi åker söder ut till Los Angeles, för att slutligen hoppa på planet och avsluta resan i Seattle.
-
I september börjar klasserna på Harvard så hittills har jag inte vågat boka in något. Men mitt önsketänkande hoppas på att jag hinner med Niagara fallen och Washington D.C tillsammans med mina föräldrar, som vill ta ytterligare en resa hit. Gör mig inte besviken nu mamma och pappa.
-
Miami

May 30

Idag har 4 månader paserat, på pricken. Tänka sig vad fort tiden kan gå, även om maj månad nog varit den långsammaste hittills. Fast jag gillar när det går långsamt, så jag får känna att jag är här.
-
När jag lämnat Rachel i skolan imorse la jag mig och sov en timma till, medans tvättmaskinen var igång. Sedan skulle jag ta ut vår lilla valpis, men hon har blivit sjuk och ville hellre lägga av fyra högar spyor på köksgolvet. Jag spydde nästan dubbelt så många gånger under tiden jag torkade upp det.
-
Efter att jag käkat min frukost till lunch åkte jag tillbaka och plockade upp Rach och hennes playdate. Dom dök ner i poolen direkt och stannade i tills vi var tvugna att möta Ben vid skolbussen. Sedan pågicks ytterligare någon timmas lek samtidigt som jag lagade tidig middag. När den var uppkäkad bar det av till T-ballen (baseball, fast man slår bollen från en pinne istället för att någon kastar) där vi mötte upp min värdmamma och jag fick sluta för dagen.
-
Åkte vidare till Target och TjMaxx där jag lyckades bränna av $30 på ingenting. Känns alltid lika bra när jag gör så. Fick även reda på största delen av mitt sommarschema nu på kvällen och det visade sig att jag får det rätt bra i sommar också. Go summer camps!
-
Bild från training school i januari

Tre dagar

-
FÖRSTÅR NI HUR GLAD JAG ÄR? Här sitter mina två fina vänner från Sverige med flygbiljetter till USA i händerna. Om TRE dagar får jag träffa min bästis igen, som jag inte sett sedan november.

Memorial Day

Idag var dagen då hela USA ägnade en tanke åt alla sina soldater som stupat i krig. Jag däremot, som inte känner en endaste soldat, ägnade min dag åt Lindas värdfamiljs lilla grillfest där det bjöds på en massa gott. Påvägen dit åkte jag förbi en stor kyrkogård med paradande soldater, omringad av blinkade polisbilar. Var av en jag nästan krockade med, då han backade i filen jag kom körandes i. Den hade ju varit snygg. Undrar vem som fått skulden för det i slutändan. Körde även förbi en bil på motorvägen som verkade ha exploderat. Trodde bara det hände i filmer.
-
Väl hos Linda satte jag mig ute på altanen och åt frukost med henne och Marie. Sedan rullade deras gäster in en efter en. Tills det var en si sådär 30-40 pers där. Satt nere på gräsmattan i timmar samtidigt som vi njöt av solen, käkade hamburgare, kyckling och världens godaste potatissallad. Ja, världens. När dom flesta av gästerna gått åkte vi och hyrde film och köpte Oreo cookies.
-
Vid 9-tiden körde jag tillbaka hemåt och nu sitter jag här i sängen, redo att sova. Har hållt på städa rummet i över en timma och är fortfarande inte klar. Förstår verkligen inte hur jag kan stöka ner det så bedrövligt på ingen tid alls. Tur att jag har en dörr att stänga så min värdfamilj slipper se det.
-
Imorgon jobbar jag igen efter tre dagars ledighet. Den senaste tiden har mina helger känts jättelånga och jobbveckorna jättekorta. Varför begriper jag inte, men det är helt fantastiskt. Nu saknar jag dock mina kiddos efter så lång tid utan dom.
-
-
image description

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PAPPA

Och grattis mammsen på morsdag!

Memorial Day Weekend

Just nu sitter jag med benen i poolen och solar. Himlen är klarblå och poolen 25 grader varm. Linda stekte pannkakor imorse så det bjöds på lyxfrukost.
-
På måndag är det Memorial Day, som roligt nog firas hela helgen. Min värdfamilj är iväg så jag och hundarna har huset för oss själva. Bjöd hit Linda och Marina som kom redan i fredags kväll. Då gick vi ut och käkade middag, och jag testade hummer för första gången i mitt liv. Jättegott och jättedyrt.
-
Igår låg vi vid poolen hela morgonen och lyssnade på musik, tills poolen skulle städas igen. Då åkte vi och köpte dricka, tacos och guacamole. Efter en stund rullade även Marie in. Sedan satt vi ute resten av dagen, kvällen och halva natten, innan vi gick över gatan till mina grannar som hade graduation party. Visade det sig att det var bebott av en 20 och en 22 åring. Tänk att jag undgått att veta det i fyra månader.
-
Imorgon är jag ledig igen på grund av högtiden. Då ska jag kanske över till Linda, vars värdfamilj ska ha grillfest. Ibland skulle man nästan kunna döda för en fet grillad köttbit på sommaren.
-

-

-

-

 

Mobilblogg

Har pågått en hel del senaste dagarna. Haft fullt upp med valpen, playdates och sporter hit och dit. Har även bokat en resa till Miami i juni tillsammans med Emma, Nicole och Mikaela. I helgen ska jag boka en juliresa till Montreal, och i augusti hälsar jag på Nadja en vecka i San Francisco, LA och Seattle.
-
Nu har jag precis kommit hem från en restaurang med Marina och Linda, som ska stanna här hela helgen. Imorgon vankas det 30 grader, så då blir det poolhäng hela dagen.
-

Lilla Molly

 

We're Out

Nu kryper jag och Olivia ner i sängen efter en kväll med Gossip Girl, godis och glass i form av kemikalier och färgämnen.
-

 

NYC - Day 3

På måndagen sa vädret regn mest hela dagen, så vi hade sparat all shopping tills då. När vi packat våra väskor och checkat ut från hotellet pallrade jag mig över gatan till den jättestora Forever 21-butiken. Fyra våningars shopping resulterade endast i två saker och en timma bortslösad tid.
-
När vi kom ut där ifrån tog vi tunnelbanan till SoHo, där vi spenderade resten av dagen. Visade sig att vad vi trodde skulle vara ösregn bara resulterade i lite duggande då och då. Hann med ett par affärer längs med Broadway innan vi slog oss ner på Wendy's för att käka lunch. Sedan fortsatte vi längre upp på gatan och jag fortsatte springa in och ut ur affärer, innan det var dags att åka tillbaka till hotellet för att hämta våra väskor.
-
Hotellvärdarna frågade gång på gång om dom skulle ringa efter en bil till oss. Men bussen gick tre avenyer bort och bara ett par gator längre ner, så vi tackade nej om och om igen. Ibland glömmer jag av att jag är i landet där man åker bil överallt. När vi fått våra väskor började vi gå mot bussen. Någon gång här emellan hann pappa även bli bajsad i huvudet av en fågel. Hoppas du tvättat ur det pappsen.
-
Vid busshållplatsen möttes vi av världens längsta kö, då det bara var en kvart kvar tills bussen skulle avgå. Men vi kom på allihopa och fick till och med sitta bredvid varann. Bussresan tog närmare fem timmar, då halva Manhattan verkade vara påväg norr ut. Men vid 10-tiden rullade vi in på stationen i Boston och så bar det av hemåt igen.
-
Mamma och jag i Soho
-
På Times Square utanför hotellet
-
Hotellet

May 21

Att plocka ur diskmaskinen halv 8 på måndag morgon kan vara något av det värsta som finns. När ungarna är påklädda och klara redan innan jag börjat jobba, kan däremot vara det bästa som finns. Halva morgonprocessen klar, innan jag ens lyft på lilltån.
-
I väntan på Bens skolbuss imorse spelade vi baseball på garageuppfarten. Lyckades göra vad man aldrig ska göra med en baseball. Ta ner ett kast med foten. FYHELVETE vad ont det gjorde. Dumma reflexer. Skolbussen kom strax efter, så jag fick avlida av smärta i bilen påväg till Rachels skola. Sedan åkte jag vidare till mataffären där fick man knappt ens peta på frukterna idag, eftersom dom höll på med en inspelning där. Krigade stenhårt för min melon och min avokado.
-
Dagen rullade på bra. Lilla valpen hoppade runt i flera timmar och lekte med sina nya leksaker. Hon hann även med att både kissa två gånger inomhus och lägga en blöt bajs på mattan innan dagen gått mot sitt slut. Tur att hon är söt när hon gör det. Jag och Rachel lekte nästan hela dagen, eftersom Ben hade en vän över. Stötte återigen på problemet att leka med dockor. Hur gör man? Någon som vet?
-
Imorgon är jag ledig fram tills klockan 7 på kvällen, då jag ska natta barnen. Någon gång på eftermiddagen kommer Olivia över och agerar nattgäst. Sounds good to me.
-
Lilla Molly ute idag

Pool's Open

Idag dök jag i poolen för första gången! Höll på att avlida för det var så skönt. Hela fyra meter djup är den på det djupaste. Med trampolin och rutchkana. Här ska det minsann badas hela sommaren lång.
-
När vi vaknade imorse satte vi oss ute på altanen och käkade frukost. Sedan dröjde det inte länge innan kläderna flög av och bikinisarna på. Poolen har varit jättesmutsig sedan den öppnades och jag har sett det som en utmärkt ursäkt för att slippa hoppa i vad jag trott varit ett isbad. Men igår kom vår nya poolkille och städade, så idag fanns det inte längre några undanflykter. Tur var väl det, för luften bjöd på hela hela 27 graders värme och poolen var inte mycket sämre på sina 21 grader.
-
Låg och stekte på varsin madrass till musik från klockan 11 till att den nästan hann slå 5. Ibland är au pair-livet inte mycket att klaga på. Speciellt inte när det är helg och fint väder. Emellanåt sprang vi runt och klappade på valpen också, som försökte gömma sig i skuggan. Hon är svår att motstå, den lille.
-
Framåt eftermiddagen åkte Mikaela och Emma här ifrån och jag gjorde mig iordning för en middag med Julie. Sedan åkte vi tillsammans hem till våran LCC för au pair-möte. Kan inte säga att det var mycket till möte, då jag mest bara åt jordgubbar och kladdkaka. Men måste man gå, så måste man.
-
-
-
image description

Kiss 108

Igår morse kom Linda och hennes vänner och plockade upp mig här hemma. Två tyskar och en sydafrikan var med i bilen. Måste tillägga att när jag tänker afrikan så tänker jag afro. Precis som jag tänkte att min väns släkt (som bor i Afrika) bodde i hyddor. Haha. Så fel man kan ha. Skyller mina fördommar på dagens TV. Sydafrikanskan såg ut som vilken europé som helst, med svart hår. Och min väns släkt bor inte i hyddor.
-
Vi kom fram till Comcast Center, amfiteatern där konserten hölls, efter bara 25 minuter. Gick även fruktansvärt smidigt att hitta parkeringsplats. Vi som oroat oss för att vi skulle behöva parkera jättelångt bort. Gratis var det också. Kön in till konserten var där emot närmare 200 meter lång, så det tog sin tid. Men ingen skada skedd då det var runt 25 grader varmt och strålande sol.
-
Väl inne tog vi oss upp till gräsmattan där vi hade våra platser. Hade varit sämsta platserna om det regnat, men en dag som igår var det fantastiskt. Lade upp alla filtar som var medtagna och slog oss ner. Jag hade tydligen lämnat hjärnan någon annanstans, då jag varken hade filt eller tjocktröja med mig. Men jag fick plats ändå. Efter några minuter hittade även Emma och Mikaela dit och daskade upp sin filt bredvid oss.
-
Efter någon timma började banden spela. Visst att det kanske inte är jätteparty att spela klockan två på dagen, men dom första artisterna var verkligen dåliga. Man skulle kunna säga att Kiss 108 är Bostons motsvarighet till NRJ hemma i Sverige. Radiopop och allt vad det kallas faller mig inte riktigt mina öron i smaken, även om det helt klart är lyssningsbart. Så jag hade väl inte alltför höga förhoppningar på det hela, men här sjöngs det till och med utanför tonarten. Speciellt artist nummer två. Undrar vad hon hade tagit. Pinsamt dåligt på en så stor konsert som denna.
-
Dagen rullade på och folk grillades mer och mer i solen. Solkräm hade där emot jag lyckats få med mig, så jag och mitt svennepigment klarade oss oerhört lindrigt. Tillskillnad från tantan framför oss, som gick från vit, till rosa, till klarröd.
-
Vid 7-tiden började det mörkna på himlen och jag frös mer och mer, samtidigt som banden blev bättre och bättre. Flo Rida gick på vid halv 9 och han var helt klart bäst. Dansade tills benen värkte. Även Gym class heroes, Dev och Adam Lambert höll hög klass. Enrique Iglesias lämnar jag utan åsikt. Sedan var det ett tiotal fler artister som var uppe, men jag hade löjligt dålig koll. Kunde ungefär en låt av varje.
-
När Gym Class Heroes gick av stormade alla tusentals människor ut genom portarna. Insåg att största problemet var lämnat till sist. Komma ut från parkeringen. Mikaela lyckades jättebra med att tränga sig förbi ett par bilar, men sedan hände det töntigaste jag varit med om i hela mitt liv. Hon råkar blocka två megabilar samtidigt som hon ska försöker komma in i kön. Får ett fuck you rakt upp i ansiktet innan två FEMTIOÅRIGA fjortisar hoppar ur bilarna och ställer sig framför vår bil, för att dom ska kunna köra före. Mikaela tutade och körde, men dom hade lämnat 40 år av uppväxt någon annanstans och rörde sig inte ur fläcken. Istället ställde dom sig och dansade. Tyckte så synd om deras barn. Inte nog med detta. När vi kommit ut från parkeringen åkte vi till macken bredvid för att tanka. Då här självklart dom som hade så himla himla bråttom också stannat till där. Får några fuck you:n skrikta efter oss, samtidigt som vi rullade där ifrån. Ett x antal smällar i ansiktet skulle dom ha. Dags att vakna upp.
-
Åkte vidare hem till mig där vi satt och pratade ett bra tag innan vi somnade. Jag som haft mina föräldrar här har knappt träffat några vänner på över två veckor. Skönt att vara tillbaka på banan. Drog ut bäddsoffan, för att slippa ligga korv med bröd i sängen, innan vi somnade alla tre.
-
image description
Hela gänget på gräsmattan
-
image description
Lite publik

Puppy

-
Igår flyttade denna lilla valpen in hos oss. Hur söt är hon inte? Bara tio veckor gammal och i samma storlek som våran katt. Vi ska gosa hela dagen imorgon.

May 19

Nu sitter jag på mitt rum tillsammans med Emma och Mikaela. Är nyss hemkommna från en heldagskonsert borta i Mansfield. Bjöds på en hel drös med band, både bra och dåliga. Nu är det dags för sängen. Har inandats alldeles för mycket sol idag.
-
image description
Jag och Linda innan konserten

Redo För The Kiss 108 Concert

-
Idag ska det lyssnas och dansas till musik i 25 graders värme. Bostons största radiokanal har nämligen konsert. Nu måste jag kila, för Linda och hennes kompisar kommer och hämtar upp mig vilken sekund som helst!

NYC - Day 2

I söndags morse väcktes jag klockan 8 och var dödstrött. Lyckades ändå kravla mig ur sängen efter ett tag för att gå och äta frukost. Hittade en liten smörgåsbutik med både det ena och det andra, så vi satte oss ner med varsin baugette innan vi begav vi oss bort till Empire State Building.
-
Utanför byggnaden sprang vi på en tjej som sålde biljetter för ett billigare pris än om man skulle ställa sig i den långa, feta, timlånga kön. Tack vare henne kom vi även in genom en bakdörr som tog oss före ännu mer kö. Väl där inne skulle vi få en liten introduktion innan vi åkte upp med hissen. Satte oss framför en bioduk där vi skulle få vara med om något som kallades Skyride. Helt plötsligt började säterna röra sig och vipps så var vi på helikoptertur över Manhattan i 4D-bio.
-
Sedan bar det av mot toppen där både jag och pappa lyckades fylla upp våra kamerors minneskort efter bara några minuter. Det är så himla häftigt att stå där uppe. När vi var klara tog vi hissen några tiotals våningar ner till souvenirbutiken. Där köpte vi en bild som togs på oss innan Skyriden. Fick en halv millisekunds förberedelse innan fotografen tryckte av, så ni kan ju tänka er hur söta vi blev. Lämnade byggnaden och tog tunnelbanan mot Brooklyn Bridge.
-
Väl där traskade vi sakta men säkert över bron, som denna gången var fylld av folk. Nästan så man fick armbåga sig fram i värmen. Medans pappa gick lös med kameran försökte jag spana efter Humphrey-huset från Gossip Girl. Kom nästan hela vägen över till Brooklyn innan jag fick syn på det. Innan vi gick av bron stannade vi till vid ett stånd för att köpa varsin mangoklubba. Precis lika god som senast.
-
Från Brooklyn tog vi tunnelbanan tillbaka till Manhattan och vidare till Central Park. Stannade till på en restaurang där vi åt middag, innan vi gick in i själva parken. Promenerade runt där inne i någon timma innan vi hade tappat all form av känsel i benen allihopa. Då gick vi tillbaka till hotellet för att sova. Jag piggnade dock till efter en liten stund och bestämde mig för att testa på att hänga på Times Squares röda trappa. Den är alltid smockfull med folk som inte gör någonting, vilket jag tycker är väldigt lustigt. Köpte mig en hamburgare innan jag slog mig ner på trappan, där jag stannade en halvtimma innan jag gick tillbaka till hotellrummet och somnade.
-
Pappa och jag uppe i Empire State Building
-
Utsikten
-
Jag och mammsen
-
Manhattan
-
Empire State Building
-
På Brooklyn Bridge
-
-
Humphrey-huset från Gossip Girl
-
Empire State Building från Brooklyn Bridge
-
Mangoklubborna
-
-
-
Brooklyn Bridge
-
John Lennon memorial i Central Park
-
Pappa och jag
-
En liten pond där man kunde åka båt
-
Söta va?

May 16

Idag fyllde mitt ena värdbarn 7 år. Jag och mina föräldrar hade lagt ihop till en stor present som vi gav honom imorse tillsammans med skönsång. Ben älskar att bygga med lego, så vi köpte ett Ninjago-kit. Lyckligtvis ett han inte hade sedan tidigare, så även denna presenten verkade gå mitt i prick.
-
Klockan tjugo över tre i eftermiddags tog mina föräldrar sitt pick och pack och körde mot flygplatsen. Grät och grät och grät. Som en liten bebis. Har blivit fruktansvärd blödig här borta. Innan dom åkte hann vi iallafall ta en sväng förbi Dunkin' Donuts, som vi pratat om sedan dom kom hit. Man kan inte komma hem efter två veckor utan att ha käkat en amerikansk donut. Pappa instämmde dock inte i den teorin och visade det genom att köpa en blåbärsmuffin istället.
-
Ikväll skulle vi firat Bens födelsedag ute på en restaurang, men jag som inte gjorde mycket annat än att grina beslutade mig för att åka hem till Olivia istället. Hennes liv är inte direkt en dans på rosor, så vi delade på våra tårar samtidigt som vi tryckte i oss varsin hel Ben&Jerry's-glass. Välbehövligt.
-
Mammut och papput i Providence och påväg till Cape Cod

Last Night Out

Idag var det mammas och pappas sista kväll här. Kommer kännas helknäppt och jättetråkigt när dom åker hem. Efter två veckor har jag börjat vänja mig vid att dom är här på dagarna och bara bor en våning upp. Efter imorgon vet jag inte när jag får se dom igen. Eller peta på dom, som pappa sa.
-
Tog tillfället i akt och åt en sista middag ute på The 99. Har blivit mina föräldrars favoritrestaurang efter deras veckor här. Typisk amerikansk inredning med goda köttbitar och god majs. Efter efterätten åkte vi tillbaka hem för att hänga lite med min värdfamilj innan läggdags. Imorgon blir det inte mycket mer än hej och hejdå, då alla åker iväg till skolor och jobb tidigt på morgonen. Jag får dock några extratimmar hemma innan dom åker till flygplatsen.
-

NYC - Day One

Vid 7-tiden i lördags morse påbörjade vi vår resa mot New York. Efter en rätt behaglig bussresa från Boston (sov hela vägen) var vi framme vid hotellet. Vid incheckningen fanns inte våran bokning i systemet, som vanligt. Vet inte om jag ens kan räkna på fingrarna hur många gånger det har hänt oss genom åren. Kan inget annat än att skratta. Efter ett tag visade det sig att hon bara stavat fel på vårt efternamn. Ö:n kan ju vara lite tricky ibland.
-
När vi kom upp till rummet slog jag mig ner i fåtöljen och tittade på utsikten i chocktillstånd. Stod att rummet skulle ha utsikt över Times Square, men med våran tur räknade vi inte med mer än att man skulle kunna skymta det i ena hörnet om man lutade sig ut genom fönstret. Glad man kunde bli över hur fel man hade.
-
När vi gjort oss klara för våra turistäventyr tog jag mig 39 våningar ner för att hälsa på Amanda, Olivia och Julie som befann sig precis utanför vårt hotell. Sedan gick vi och åt lunch en megadyr lunch på Friday's innan tog vi oss ner mot Staten Island Ferry. Åkte den fram och tillbaka för att få se The Statue of Liberty, samt Manhattans skyline. Väl tillbaka på fastlandet promenerade vi vidare mot Ground Zero. Dessvärre kunde man knappt se någonting om man inte betalade och det hade vi inte tid till.
-
Tog tunnelbanan tillbaka till hotellet där jag hann power napa i 5 minuter, innan vi gav oss ut på gatan igen och gick bort till Broadways teater, Winter Garden. Där väntade en nästan 3 timmar lång Mamma Mia!-musikal, och oj vad bra den var. Så bra att en söt kines dansade med på sin privata balkong genom hela showen. Jag älskar musikaler, men hennes kärlek verkade vara en gnutta större.
-
Vid Times Square
-
Jag, Amanda, Julie och Olivia på tunnelbanan
-
Statue of Liberty
-
Manhattans skyline
-
På Broadway
-
Times Square
-
Våran utsikt by night

Mikkan Pikkan

Min fina Mikaela träffade jag för första gången på Heathrow airport i London, för 106 dagar sedan. (Tror för övrigt att jag glömde hojta till här när 100 dagar passerat, men nu är dom förbi iallafall). Sedan spenderade vi 5 dagar tillsammans på training school i NY, innan vi båda lyckligtvis hoppade på samma buss därifrån för att åka till våra familjer i Massachusetts. Sedan dess har vi hängt helg in och helg ut, i tre och en halv månader. (Med vissa undantag dåra).
-
Mikkan är frugan jag aldrig hade och även en utav mina närmaste vänner här. Gillar ni vad jag skriver om dagarna så tycker jag helt klart att ni ska ta en kik på hennes blogg också. Gillar ni inte vad jag skriver borde ni också titta. http://mikaelastahlen.blogg.se/
-
Goa glada oss i NYC för några helger sedan

Starbucks

Sitter på Starbucks och äter frukost nu. Igår turistade vi genom halva NYC igen och idag väntar massa shopping.
-
Har bråkat med mitt internet sedan jag kom hit, då det har varit omöjligt att ladda upp bilder. Men nu verkar det fungera, så jag slänger upp en på utsikten vi hade från hotellrummet.
-

May 12 - mobilblogg

Nu är vi tillbaka på hotellrummet efter en heldag på Manhattan. Hotellet vi bor på är jättefint och ligger mitt på Times Square. Har världens fetaste utsikt och vill aldrig åka här ifrån.
-
Idag har vi hunnit med att se Statue of Liberty, Ground Zero och Mamma Mia! på Broadway. Värdet har varit dövarmt och benen känns som om dom burit mig runt hela New York. Svängde förbi McDonalds på vägen hem, så nu har jag klämt i mig en hamburgare också.
-
Imorgon ska vi åka upp i Empire State Building, promenera över bron till Brooklyn och antagligen ta en fika i Central Park.

Mobilblogg

Tidigt imorgon hoppar vi in i bilen som ska ta oss till bussen i Boston. Sedan bär en fyra timmars lång bussresa av mot NYC! På kvällen ska vi se Mamma Mia på Broadway, sedan stannar vi kvar i ytterligare två dagar.
-
Väskan är halvpackad, då jag är hopplös på att planera. Välja ut kläder kan jag inte heller, vilket gör att jag väldigt ofta reser med större delen av min garderob. Det är dock ingen vidare bra plan för en weekendresa med shopping. Blir till att fortsätta när jag vaknar imorgon.
-

Providence

Efter att jag släppt av Rachel i skolan imorse åt vi frukost, och sedan bar det av söder ut mot Priovicence, RI. Väl där fick vi problem direkt. ALLA parkeringsplatser var fulla. Letade i säkert en halvtimma innan vi bestämde oss för att köra upp på berget och titta runt lite inne på Brown University först. Där hittade vi en parkering som redan var betald för 49 minuter framöver, så vi kunde stå där gratis. Precis utanför skolans portar.
-
Denna gången var campuset glädjande nog öppet, till skillnad från sist då det var avspärrat för en konsert. Det fanns lika mycket träd som på Harvard, men där emot inte alls lika många besökare. Så vi var lite uttittade när vi gick runt bland alla studenter. Efter några minuter där gick vi längre upp på gatan för att ta en titt på deras konstskola också. Fin utsikt, men annars var det väldigt litet.
-
När vi sett allt tog vi bilen tillbaka ner mot downtown för att återigen leta efter parkering. Gick bättre denna gången, då vi hittade en sådan där parkering där dom tar nycklarna och parkerat åt en. Pappa körde dock in själv. Men ändå. Sedan gick vi till en Chicago-inspirerad restaurang för att äta lunch. Servitörer på restauranger här brukar vara övertrevliga, men det här tog alla pris. Han kunde fråga om maten smakade bra femton gånger på en minut. Kunde inte svara mer än bra, då jag inte han analysera mellan gångerna. Han låg säkert efter med hyran och ville ha fet dricks.
-
Efter restaurangen var det dags att gå tillbaka mot bilen, för att åka och plocka upp Rachel i skolan igen. Tog en liten omväg förbi kanalen på vägen, så vi fick en närmare titt på state houset/city hallen/vad det nu är för något. En halvtimmas bilfärd senare hämtade jag upp Rach och så satte vi oss ute i solen på altanen och åt bär. Hann även med lite pingis innan det var dags att åka till karaten.
-
På Browns campus
-
-
-
-
Fick äntligen en bild på en skolbuss. Ja, dom är gula här. Som i filmer.
-
Kanalen
-
State houset

Lunch in Rhode Island

image description

Rain in Maine

Fick ledigt hela dagen idag, så imorse hoppade vi in i bilen för att åka till Maines största stad, Portland. Vad gjorde vi där? Åt lunch och tittade på skyfallet som pågick utanför restaurangen. Tre timmars bilåkande resulterade alltså endast i att vi såg ut som dränkta katter med vattenkammat hår. Inte en endaste millisekunds regnuppehåll fick vi.
-
Det enda vi hann se av staden var gatorna som ledde oss till pizzarestaurangen. Var av Urban Outfitters låg på en av dom. Där inne fanns till min glädje min älskade jeansväst från Levi's som jag letat ihjäl mig efter. Så det var ändå en glad Alex som traskade runt i regnet.
-
När vi var klara med den lilla delen av Portland vi såg, åkte vi istället för att leta upp en känd fyr. Men efter alldeles för många felkörningar gav vi upp och åkte hemåt istället. På vägen tog vi vad som skulle vara en sväng förbi Mikaelas hus, då jag inte träffat henne på jättelänge. Men väl där fick vi först en rundtur av hennes värdbarn och sedan kom hennes värdmamma hem som bjöd på äppeljuice. Slutade med att våran sväng blev 1,5 timma lång. Tiden går fort när man har roligt.
-
Imorgon bjuds det trevligt nog på regn igen, så vi ska åka till outleten här i närheten medans barnen är i skolan. Ska försöka hålla i plånbokens innehåll så gott jag kan, eftersom vi åker till New York City lördag till måndag. Måste spara lite pengar till Topshop. Däremot ska jag se vad dom kan göra åt Conversen jag köpte där för några veckor sedan, som redan har halvdött.
-
Imorgon har jag varit här i 100 dagar.
image description
Under det enda paraplyet vi hade med oss

On Our Way To Maine

 

image description

 

Cape Cod

Igår tog vi oss som sagt nedåt till dom sydvästliga delarna av Massachusetts. Bilresan tog cirka 2,5 timmar och jag kan inte vara tacksam nog över att mina föräldrar hyrde egen bil. Jag sov nämligen hela vägen. Hade aldrig orkat köra.
-
Första stoppet gjorde vi i Provincetown, allra längst norr ut på Capen. En liten by, känd för att många homosexuella par är bosatta där. Man kunde köpa t-shirts där det stod "I Love My TWO Mommies/Daddies" osv. Ett väldigt speciellt ställe skulle jag vilja säga. Mitt ute i ingenstans. Klurar fortfarande på varför folk faktiskt vill bo där, då byn till största delen bara bestod utav souvenirbutiker. Men fint var det iallafall, så man borde absolut åka dit och ta sig en titt. Speciellt på sommaren kan jag tänka mig, då det är högsäsong på hela Cape Cod.
-
Efter att ha gått både upp och ner på gatan som fanns där, satte vi oss på en restaurang som låg precis vid havet. Tryckte i oss varsin stor fet köttbit innan vi satte oss i bilen igen för att åka över till den östra sidan av ön, och kolla in stranden som vi blivit tipsade om. Jäklar alltså. Helt plötsligt kändes det som om vi tagit oss över atlanten och hamnat i Grekland. Jätteljus sand och blågrönt vatten. Var så sugen på att bada, tills jag kände på vattnet och insåg att det var iskallt. Måste åka tillbaka om några månader.
-
Sedan hoppade vi återigen in i bilen för att svänga förbi en sista stad i sydöstra Cape Cod, Chatham, för att kolla läget där. Hade hört att det skulle vara jättefint, men iprincip allt var stängt. Det är många butiker och sådant som fortfarande är stängda, eftersom det ännu inte är sommar. En jättegod, jättestor glass fick vi tryckt i oss ute i solen på blågula stolar iallafall, innan det bar av hemåt igen.
-
-
-
-
-
-
-
-

Road Trip

-
Imorse hoppade vi in i bilen för att köra ända ner till Cape Cods fingertoppar. Nämligen Provincetown. Väldigt lyckad, men utmattande dag. Fler fantastiskt fina turistbilder kommer när jag samlat nya krafter. Nu är det dags att krypa ner i sängen bredvid katten, för imorgon väntar en ny jobbvecka.

May 5

Klockan 9 imorse klampade mamma in i mitt rum för att dra ner mig till frukostbordet. Idag skulle jag nämligen visa dom runt i Boston. Eller dom mig runt i Boston. En timma senare tyckades en dödstrött jag ta mig upp ur sängen, för att ytterligare en timma senare sätta mig i bilen och åka mot tunnelbanan.
-
Vi började med att åka bort till Harvard Square. Min kusin ska börja plugga där i höst, så det ville dom väldigt gärna se. Gick runt inne på campuset ett tag och tog sedan mod till mig att peta på grundaren av skolan, John Harvards, gyllene tå. Eller sko. Tydligen ska man få lycka med sig hela livet, men har även fått höra att folk har kletat in både det ena och det andra på den. Just för att alla vill ta på den. Så nu får jag leva lycklig med digerdöden vid min sida.
-
Påväg tillbaka till tunnelbanan gick vi förbi Pinkberry, där vi köpte varsin frozen youghurt. Satte oss ner på en stenmur och glodde på människor. Fick beskåda en liten knarkhandel under tiden. En mycket odisktet sådan. När jag gick igenom bilderna från kameran upptäckte jag att den var ett steg längre än vad vi såg. Bläddrar ni fyra bilder ner ser ni en tjej i bakgrunden som lämnar över pengar till en kille i blå jacka. Denna kille lämnade i sin tur över pengarna till en annan kille som gick runt precis framför oss, och tillbaka fick han ett rör pulver som han sedan överlämnade till tjejen. Allt det här mitt i stan.
-
När vi ätit upp hoppade vi på tåget och åkte vidare till Quincy Market. Ett ställe som jag helt och hållet lyckats missa. Min värdmamma tipsade mig om det första gången jag skulle till Boston, men letade uppebarligen inte tillräckligt noga för att hitta rätt. Där satte vi oss på en uteservering och smällde i oss varsin fet hamburgare innan vi på gående fot tog oss vidare till Boston Common. Där hade jag planer på att vi skulle åka svanbåtar i den lilla dammen, men det visade sig vara en stor båt som massor med folk kunde åka i. Jag ville ha en egen trampbåt, så vi skippade det. Dom fick åtmonstone se sina första amerikanska levande ekorrar där. I förrgår fick vi se en liten stackare bli påkörd av en bil precis framför oss. Väldigt okul. Mår fortfarande dåligt.
-
Gick ut ut parken och vidare till Newbury Street som mamma så gärna ville se, men när vi väl var där var hon inte det minsta sugen på att kolla i affärer. Tog oss iallafall bort till en Apple Store där pappa ville kolla på iPad. Sedan gick vi till Starbucks och köpte kaffe innan vi hoppade på tunnelbanan tillbaka mot Braintree. Lyckades pricka in att åka samma tid som Red Sox-matchen slutade, så tågen var knökfulla. Nätt och jämnt att vi kom på. Har alltid flyt med tågen. Detta händer var och varannan gång jag ska någonstans.
-
Väl tillbaka i Braintree mötte vi upp min värdfamilj inne i mallet och så gick vi till Cheesecake Factory för att äta middag. Måste ändra mitt mönster där snart. Äter alltid cesarsallad och white chocolate rasberry cheesecaken. Fast å andra sidan, varför bryta ett vinnande koncept?
-
Jag, pappa och John Harvard med den digerdödssmittade skon
-
Biblioteket
-
Jag och mamma på trappan utanför
-
Med våra frozen youghurts. Knarklangningens början i bakgrunden
-
Mamma, jag och pappa
-
Pappa och mamma utanför Quincy Market
-
Innuti byggnaden
-
Pappa och jag nere vid Bostons hamn
-
Två ekorrar i Boston Common
-
En ekorre som kom så nära som en halvmeter ifrån mig
-
I Boston Common
-
Mamma och jag
-
Pappa och jag

May 3

När jag vaknade upp imorse hade jag nästan glömt av att mina föräldrar var här. Det är så overkligt. Jag hade mentalt förberett mig på att allt skulle kännas jättekonstigt så fort dom klev innanför dörren och in i mitt andra liv, men det är precis tvärt om. Känns precis som jag träffat dom lika ofta som vanligt och att ha dom i huset är inte det minsta konstigt, utan bara naturligt.
-
Efter att jag släppt av Rachel i skolan imorse åkte jag hem och åt frukost. Mina föräldrar hade dukat upp hela bordet med te, blåbär, flingor, bröd osv. Har inte ätit en sådan frukost på tre månader. Oftast trycker jag i mig en youghurt stående, samtidigt som jag fixar ungarnas lunch. Sedan bar det iväg på en sightseeng runt området. Visade upp alla fina hus på gatan, vårt lilla centrum, ungarnas skolor och lite mer oerhört ointressanta saker. På hemvägen lyckades jag virra bort oss enda bort till Mansfield, då jag var fast besluten om att vi skulle köra av vid exit 16B. Men det var FEL. Bra koll man kan ha efter 3 månader va? Efter en 20 minuters lång omväg var vi iallafall hemma igen och åt lunch.
-
Sedan var det dags att hämta i skolan, så vi tryckte in oss i bilen igen alla tre. Stannade kvar på skolans lekplatsen stund innan det ännu en gång bar av hemåt. Väl i huset blev Rach förälskad i både mamma och pappa och skulle klättra över dom hela tiden. Hoppas på att hon drar fram sina dockor imorgon för att leka av sig med mamma. Jag vet nämligen inte hur man gör. Kan inte leka med dockor. Har aldrig kunnat. Inte ens när jag var liten.
-
När klockan närmade sig fem drog Ben på sig sina baseballkläder och Rachel sina karatekläder. Sedan bar det av till Bens bästa vän för att lämna honom där, innan vi åkte vidare med Rachel till karaten. Där spenderade vi 45 minuter, innan det var dags att åka bort till baseballplanen för att titta på Bens match. Så var det ju återigen det här med reglerna. Fick förklarat lite för mig av min värdpappa som vi mötte upp där, men tycker fortfarade inte att det make sence.
-
Till middag åt vi hemkörd pizza innan det var dags att öppna presenterna mamma och pappa tagit med sig. Ben fick en svensk fotboll som han tydligen inte ville släppa taget om ens när han skulle sova. Rachel fick en box med Pippi Långstrump-filmer. Visade sig att båda mina värdföräldrar hade växt upp men henne, utan att ha en aning om att hon var från Sverige. Slutligen fick mina värdpäron en bok om kära västkusten där hemma, men jättefina bilder. Alla nöjda och glada.
-
Ben som batter under matchen

May 2

Mina föräldrar har anlänt! Blev överöst med kramar och godis så fort dom kom innanför dörren. Nu har vi precis ätit middag och det är dags för dom att sova. Klockan är ju trots allt 4 på morgonen i Sverige.
-

Första Maj

Idag gick vi över i maj månad. Vart tog april vägen? Har spöregnat hela dagen. Tydligen såhär mars, april och maj brukar se ut berättade min värdmamma. Jag verkar ha prickat in rätt år att åka, då jag kan räkna på fingrarna hur många dagar det regnat sedan jag kom hit. Mamma och pappa försökte skryta om hur bra vädret varit i Sverige. Synd att ni åker där ifrån imorgon då. HA. Hoppas ni tar med vädret hit, även om man inte får bada i poolen.
-
Imorse vaknade jag som vanligt vid halv 8 för att gå upp och jobba. Halvvägs ur sängen slog det mig att det var tisdag, så jag grävde ner mig under täcket igen och sov några timmar till. Vid 11 väcktes jag av Julie som terroriserade min telefon och ville äta lunch med detsamma. Hade inget annat val än att dra på mig lite kläder och gå ut i spöregnet. På restaurangen käkade vi först chicken fingers, som jag varit sugen på i flera veckor och sedan varsin hamburgare.
-
Efteråt skulle Julie jobba, så jag tog en sväng förbi Target för att köpa ny hårtork. Den gamla sprängdes i förrgår och mamma klarar sig inte utan. Åkte där ifrån $15 fattigare med en rosa hårtork i ägo.
-
När jag kom hem fick jag reda på att Bens fotboll var inställd på grund av regnet, så jag förblev ledig resten av dagen. Passade på att städa mitt rum och tvätta lakanen från sängen uppe på vinden, som mina föräldrar ska ockupera i två veckor framöver. Sedan var tanken att jag skulle äta middag med min tyska vän, men hon fick jättedåliga nyheter så vi ställde in det.
-
image description

April 30

Medans ni firade Valborg i Sverige firade jag tre månader i USA med att se min första baseballmatch och krocka bilen. Världens lamaste krock dock, det var mer som en knuff. But still. Skulle ut från parkeringen vid mataffären, tittar mig om och börjar backa. Hör världens längsta tut, så jag stannar och tittar bakåt åt andra hållet igen. Inser att min bilrumpa står inbackad i den andra bilens front. SMART ASS. Allt gick i ca 1 km/h så hade det inte varit för tutan hade jag inte ens märkt att jag körde in i något. Kändes ingenting. Ringer min värdpappa som får lösa hela grejen med snälla snälla killen som jag backade in i. Skulle min bil knuffa till någons bil så var det ju verkligen hans. I slutändan tyckte han så synd om mig att han nästan tog på sig skulden och försökte intala mig om att det var en svår plats att backa ut ifrån. Även om vi båda två visste att det helt och hållet var mitt fel. Hans bil kom undan med en repa framför framräcket och jag fick en decimeter lång repa där bak på bilen.
-
Måste återigen påpeka hur glad jag är över att ha hamnat i den här familjen. Min värdpappa nästan gratulerade mig för min nya amerikanska upplevelse, medans jag hade panik och inte visste vart jag skulle ta vägen. Det enda han och min värdmamma brydde sig om var att jag var okej. Jag som oroade mig så för bilen. Fyra timmar senare började han reta mig för hela grejen, då han tyckte att det var tillräckligt lång tid för att kunna börja skratta åt det. Nu tycker jag att jag har haft tillräckligt mycket oflyt dom senaste månaderna, så förhoppningsvis avslutade knuffen det kapitlet.
-
Efter mataffären hann jag iprincip bara hem och vända innan det var dags att plocka upp Rachel i skolan igen och köra till dansen. Lektionerna är exakt lika långa som ett Gossip Girl-avsnitt, så det är vad jag roat mig med dom senaste gångerna. När classen var slut var det snabba ryck hem för att trycka i oss lite mat, innan vi åkte vidare till Bens skola för pick up time. In med honom och bästisen i baksätet tillsammans med Rachel för att köra till tennisen. Väl där möttes vi av min värdpappa som åkt hem tidigare från jobbet, för att jag skulle hinna till baseballmatchen. Olivia hade fått biljetter till att se Red Sox av sina värdföräldrar och bjöd med mig. Så när vi kom tillbaka till huset tog min värdpappa över och jag klädde mig som en eskimå innan jag åkte för att plocka upp Olivia.
-
Vi båda satt som frågetecken större delen av matchen, eftersom ingen av oss kunde reglerna. Dom kastade bollen fram och tillbaka hur länge som helst, och när battern väl lyckats slå iväg bollen blev det katt och råtta-lek tills han blivit utbränd eller stannade vid en base. Sedan var det dags att kasta runt bollen i några minuter igen, innan nästa gubbe lyckades pricka den. Vi fick beskåda 5-6 homeruns, endast från vårt lags sida. LET'S GO RED SOX. Dessvärre begrep vi inte riktigt hur man läste av score boarden, då det var siffror överallt och allt var förkortat. Men om vi nu tolkade det någorlunda rätt vann vi med marginal. Är nästan säker på att det var fallet och jag tänker hålla fast vid det tills radion säger något annat. Efter tre timmars brännbollstittande är det nu dags att skalla kudden. Imorgon väntar lunch med Julie och sedan middag ute.
-
image description
Jag och Olivia i våra dösnygga kepsar
-
image description
-
image description
Baseballplanen
RSS 2.0