Konstiga saker i trafiken

1. Stoppskyltarna. Dom sitter i VAR ENDA korsning. Finns dock inte en människa som faktiskt stannar helt. Stötte på en väjningspliktsskylt idag för första gången sedan jag kom hit och blev sjukt förvirrad. Bådar inte gott.
-
2. Billampor. I detta landet behöver man inte ha ljuset på när man kör på dagen. På kvällen måste man där emot tända dom, vilket för vissa människor tydligen betyder HELLJUS. På en del vägar finns det nada vägbelysning, så ni kan ju tänka er hur lagom bländad man blir.
-
3. Turn on red. Yes, här får man svänga till höger trots att trafikljuset visar rött. Om inte den här skylten sitter uppe vill säga. Sjukt bra när man har bråttom.
-
-
4. Trafikljusen. Varför slösa el på att gå från rött till gult till grönt? Även om den gula lampan sitter där i trafikljuslådan slår det iprincip alltid om från rött direkt till grönt. Bara att kasta sig på gaspedalen.
-
5. Lämna företräde på påfart till highwayen. Hade ju kunnat vara en fördel att komma med lite fart när man ska på en motorväg, men icke. Här väjer man inte undan för påkommande bilar, utan dom som ska på måste i vissa lägen stanna och vänta. Skulle det mot förmodan vara tomt är det omöjligt att ha någon form av fart ändå, då det alltid är världens snävaste kurva innan varje påfart.
-
6. Hastighetsgränserna. ALLA kör för fort. Ja, poliserna också. Anledningen? Dom vill att man ska köra i 30 mph på fetaste raksträckan.
-
7. Washington Street. Sista punkten måste jag tillägna till just denna evighetslånga, spikraka, aptråkiga gata som är fylld med potholes. Ni som tycker att Tagenevägen hemma i Kärra är förjävlig skulle testa på den här.


Kommentarer
Burak

Härligt

2012-03-17 @ 22:52:18


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0